Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Ананас Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 117 магазина
Виж всички магазини

Информация за Ананас

Ананасът е един от най-популярните и консумирани тропически плодове. Днес може да открием без усилие както пресен ананас, така и под формата на компоти и консерви, сушени плодове.

Ананасът произхожда от Южна Америка, а в Европа навлиза през XV в. Той бил използван от моряците поради съдържанието на много витамини и полезни вещества, които ги предпазвали от различни заболявания по време на дългите плавания. Днес плодните дървета се отглеждат в тропически райони като Мексико, Централна и Южна Америка, Куба, Хавайските острови и други.

С какво е полезен ананасът?

Тропическият плод съдържа ценния за човешкия организъм ензим бромелаин. Той оказва благоприятно влияние върху имунната система. Бромелаинът подпомага по-бързото заздравяване на синини и рани, както и прочиства кръвоносните съдове, а това спомага за облекчение при разширени вени.

Ананасът се използва и по време на химиотерапия, като същевременно бромелаинът потиска образуването и развитието на ракови клетки, включително меланом. Хората с проблеми на стомашно-чревния тракт, като колитите, също ще усетят облекчени при консумация на ананас.

Тропическият плод е предпочитана храна и при спортистите. Той забързва метаболизма, като разгражда по-бързо белтъците. От друга страна плодът спомага за по-бързото възстановяване на мускулите и облекчението при схващания и мускулна треска.

Ананасът в кулинарията

Плодът се използва в различни ястия – от предястия и салати, през основни ястия до десерти. Има редица рецепти, които включват пресен, сушен или консервиран плод, както и сокът му. Изключително популярни са сладкишите, тортите, кремовете и коктейлите с ананасов вкус. Освен това, той е често използван като допълнение към различни меса, салати, риба и морски дарове, ориз и много други.

Show newsletter popup

Получавай специално подбрани за теб сезонни промоции

Искаш ли да получаваш специални сезонни намаления?

Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!