Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Балатум Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 3 от 3 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 123 магазина
Виж всички магазини

Информация за Балатум

Когато избираме подова настилка за помещение, в магазините се предлагат голям избор и разнообразие от материали и видове – паркет, мокет, теракот. Една от най-разпространените настилки, която присъства в много домове, е балатумът.

Какво представлява балатумът и защо е предпочитан?

Обикновено балатумът се изработва от поливинилхлорид – ПВЦ, който е един от най-използваните изкуствени материали. Той се отличава със здравина, трудно запалим е и се поддържа и обработва лесно.

Какъв балатум да изберем?

В магазините се предлага богат асортимент от цветове, видове, дебелини. Може да намерите балатуми, които имитират дървени повърхности, керамични плочи и т.н. Обикновено се продава на ролки, плочки или ивици. Когато избирате балатум, трябва да се съобразите с предназначението на помещението, в което ще бъде поставен. Най-общо балатумите се разделят на четири групи – за домашни помещения, за обществени сгради и натоварени помещения, специализирани балатуми и спортни настилки. Те се различават по своята дебелина и износоустойчивост. Колкото по-голяма е дебелината, толкова по-устойчив е той, като се увеличава и акустична изолация. За домашни помещения се препоръчват балатуми с дебелина около 1,5 мм.

Как да поставим балатум?

На първо място трябва да подготвите пода. Той трябва да е сух и чист, без прах. За най-добър резултат подът трябва да е равен и здрав. Добре е да бъде изолиран, тъй като може да се образува влага между пода и настилката. Поставянето на балатум от ролка не се различава от това на мокета. При избор на балатумни плочки, за да се прецени необходимото количества, се изхожда от средата на стаята към стените. Първо се преброяват целите парчета, а след това се набелязва и колко части са необходими.

Откъде да купим балатум?

Широка гама от подови настилки се предлагат в строителните магазини – Практикер, Практис, Бриколаж, Домко, Баумакс и други. Най-изгодната цена ще откриете в брошурите на магазините, които се публикуват в Broshura.bg.

Show newsletter popup

Получавай специално подбрани за теб сезонни промоции

Искаш ли да получаваш специални сезонни намаления?

Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!