Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Бетон Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 117 магазина
Виж всички магазини

Информация за Бетон

Изборът на строителни материали е от изключителна важност. За да бъде сигурно, здраво и качествено строителството, трябва да се използват проверени и висококачествени материали. Един от основните строителни материали, които намират широко приложение, е бетонът.

Какво представлява бетонът?

Бетонът е смес от цимент, вода и добавъчни вещества – пясък, трошен камък, чакъл. Той може да съдържа и различни минерали и химични добавки. Бетонът се характеризира със здравина и издръжливост. Преди нанасянето той е пластичен, като постепенно започва да се втвърдява, докато не достигне здравината на камък.

Какви видове бетон има?

Бетонът се разделя на различни класове, които се определят според предназначението и вида на конструкцията. Клас по якост на натиск се отбелязва с буква В и число, което показва минималната характеристична якост на бетона в мегапаскали. В Европейския съюз класовете се означават с С и две числа. Класовете по якост на опън се отбелязват с Bt. Бетонът се дели и на класове според мразоустойчивостта и водонепропускливостта си.

За да се увеличи степента на якост на опън, в строителните конструкции често се комбинират бетон със стоманена прътова армировка, като по този начин се образува стоманобетон. Дисперсно-армираният бетон съдържа стоманени или полимерни фибри. Най-често той се използва за настилки. Неармираният бетон се прилага главно при относително масивни и/или слабо натоварени елементи.

На пазара се предлагат и различни видове бои, с които може да се оцвети бетона.

Какъв бетон да изберем и откъде да го купим?

Основното с което трябва да съобразите избора си е предназначението на бетона, т.е. за каква конструкция ще бъде използван. Ще намерите богато разнообразие от строителни материали в Бриколаж, Практикер, Практис, Мастърхаус, Баухаус, Баумакс и други.

Електронен бюлетин по E-mail
Запиши се за безплатен бюлетин. Получавай най-новите брошури директно в електронната си поща.
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!