Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Брадва Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 111 магазина
Виж всички магазини

Информация за Брадва

Брадвата представлява инструмент, който се е използва за придаване на форма на материали от дърво, цепене или рязане на дърва, като оръжие в миналото и като символ на благородство в някои древни цивилизации. Този често срещан инструмент е пример за прост механизъм, защото представлява клин или двойно наклонена равнина. Брадвата цепи дървото на две заради напрежението, което прилагавърху него, а самата й дръжка се използва като лост, което от своя страна позволява да се удвои силата.

Какво не знаем за брадвата?

Учените предполагат, че първите брадви били без дръжки. Едва в епохата на Мезолитната епоха (6000 г. пр.н.е.) има свидетелства за каменни брадви с дръжки. С годините видът на брадвите се променя многократно. Основните части на брадвата включват глава, или частта, с която се реже, и дръжка. Всяка от съставните части изисква различна поддръжка.

Видове брадви

В зависимост от предназначението си брадвите биват няколко вида. Най-разпространени са брадвите за рязане и оформяне на дървен материал. В миналото пък често брадвите са били използвани като оръжия или инструменти. Днес са популярни и брадвите за къмпинг, лов и туризъм. Последните са идеални за катерачи и други, обичащи заниманията на открито. Както главата на брадвата, така и нейната дръжка могат да бъдат изработени от различни материали, но традиционно дръжката е дървена, а главата – метална.

Откъде да купим брадва?

Богат набор от изгодни оферти за брадви можете да разгледате на нашия сайт в брошурите на Mr. Bricolage, MasterHaus, Багира и Чечосан. Може да разгледате различни модели брадви на най-актуални цени и да направите своя избор. 

Електронен бюлетин по E-mail
Запиши се за безплатен бюлетин. Получавай най-новите брошури директно в електронната си поща.
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!