Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Бутер тесто Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 121 магазина
Виж всички магазини

Информация за Бутер тесто

Бутер тестото има широко приложение в кулинарията. С него могат да се приготвят както солени ястия, така и десерти. То се отличава с въздушна и пухкава текстура, а след изпичане става хрупкаво и леко.

История на бутер тестото

Бутер тестото е многолистно тесто, което е с неутрален вкус. Характерният си аромат дължи на маслото, което се използва в приготвянето му. Има предположения, че многолистното тесто е дело на френския готвач и художник Клод Жоли през XVII в. Въпреки това се смята, че историята на бутер тестото е започнала далеч преди това. Тънките листа тесто, намазани помежду си със зехтин, се използвали в римска Иберия, а по-късно в Италия или Германия зехтинът бил заменен с масло.

Как се приготвя бутер тесто и за какво се използва?

Бутер тестото се приготвя от брашно, вода, масло и сол. Маслото се поставя на разточения тестен лист, като се загръща с краищата. След това полученият „пакет” се разточва по дължина. Правоъгълникът се прегъва на три и отново се разточва. Това се повтаря няколко пъти, като след всяко прегъване тестото се оставя в хладилник за около 20 мин.

С бутер тесто може да направите различни десерти с крем и плодове, с конфитюри или сладка, да ги сиропирате. То се използва за различни баници, както и за соленки. Има рецепти и за пици с бутер тесто, солени пайове.

Откъде да купим бутер тесто?

Ако не искате да губите излишно време в кухнята, в магазините за хранителни стоки се продава готово бутер тесто. Ще го откриете при замразените продукти. Важно е да проверите срока на годност, въпреки че се съхранява във фризери, както и целостта на опаковката. Обикновено се продават разфасовки от 400 гр., но има и по-големи.

За да изберете най-изгодната цена на бутер тесто, разгледайте брошурите на магазините в сайта Broshura.bg, в който ще намерите актуалните промоции и намаления.

Show newsletter popup

Получавай специално подбрани за теб сезонни промоции

Искаш ли да получаваш специални сезонни намаления?

Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!