Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Бутер тесто Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 1 от 1 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 115 магазина
Виж всички магазини

Информация за Бутер тесто

Бутер тестото има широко приложение в кулинарията. С него могат да се приготвят както солени ястия, така и десерти. То се отличава с въздушна и пухкава текстура, а след изпичане става хрупкаво и леко.

История на бутер тестото

Бутер тестото е многолистно тесто, което е с неутрален вкус. Характерният си аромат дължи на маслото, което се използва в приготвянето му. Има предположения, че многолистното тесто е дело на френския готвач и художник Клод Жоли през XVII в. Въпреки това се смята, че историята на бутер тестото е започнала далеч преди това. Тънките листа тесто, намазани помежду си със зехтин, се използвали в римска Иберия, а по-късно в Италия или Германия зехтинът бил заменен с масло.

Как се приготвя бутер тесто и за какво се използва?

Бутер тестото се приготвя от брашно, вода, масло и сол. Маслото се поставя на разточения тестен лист, като се загръща с краищата. След това полученият „пакет” се разточва по дължина. Правоъгълникът се прегъва на три и отново се разточва. Това се повтаря няколко пъти, като след всяко прегъване тестото се оставя в хладилник за около 20 мин.

С бутер тесто може да направите различни десерти с крем и плодове, с конфитюри или сладка, да ги сиропирате. То се използва за различни баници, както и за соленки. Има рецепти и за пици с бутер тесто, солени пайове.

Откъде да купим бутер тесто?

Ако не искате да губите излишно време в кухнята, в магазините за хранителни стоки се продава готово бутер тесто. Ще го откриете при замразените продукти. Важно е да проверите срока на годност, въпреки че се съхранява във фризери, както и целостта на опаковката. Обикновено се продават разфасовки от 400 гр., но има и по-големи.

За да изберете най-изгодната цена на бутер тесто, разгледайте брошурите на магазините в сайта Broshura.bg, в който ще намерите актуалните промоции и намаления.

Show newsletter popup

Получавай специално подбрани за теб сезонни промоции

Искаш ли да получаваш специални сезонни намаления?

Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!