Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Гипсокартон Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 113 магазина
Виж всички магазини

Информация за Гипсокартон

В днешно време един от най-използваните строителни материали е гипсокартонът. Той има широко приложение, като може да се използва за облицовка на стени, окачени тавани, декоративни елементи и стени.

Какво представлява гипсокартонът и какви видове има?

Гипсокартонът или гипскартонът се състои от два листа хартия или картон, а между тях има сърцевина от гипс. Под тази форма, гипсокартонът е патентован от Стивън Кели в началото на XX в. Днес, той се е превърнал в един от предпочитаните строителни материали, поради различните си приложения.

Гипсокартонът се дели основно на обикновен, влагоустойчив и пожароустойчив. Обикновеният гипскартон е предназначен за използване в закрити вътрешни помещения, в които няма влага – за преградни стени, окачени тавани и т.н. Влагоустойчивият гипскартон може да се използва в мокри и влажни помещения, като бани и кухни. Той се отличава със силикона, който е вложен в средата на гипса. Това е и причината за неговата влагоустойчивост. Пожароустойчивият гипскартон се използва най-често за облицовка на камини. В него са вградени специални фибри, които ограничават разпространението на огъня.

Как да изберем гипсокартон?

Изборът на вида гипсокартон трябва да е съобразен с неговото предназначение. Освен по вид, гипсокартонът има и различни дебелини. 6 мм дебелина се препоръчва за декоративни елементи, като материалът търпи огъване. Гипсокартонът с 9 мм дебелина може да се използва както за декоративни елементи, така и за облицовка на стени. 12,5 мм е най-разпространената дебелина, като се използва за всяка система за сухо строителство.

Откъде да купим гипсокартон?

В магазините за строителни материали – Броколаж, Практикер, Практис, Баухаус и т.н., ще намерите необходимите Ви размери и видове гипсокартон. Може да намерите най-изгодната цена в техните актуални брошури, които се публикуват в Broshura.bg.

Електронен бюлетин по E-mail
Запиши се за безплатен бюлетин. Получавай най-новите брошури директно в електронната си поща.
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!