Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Говеждо месо Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 119 магазина
Виж всички магазини

Информация за Говеждо месо

Говеждото е сред най-предпочитаните и консумирани червени меса у нас. Разликата между говеждото и телешкото месо е, че телешкото се добива от телета на възраст 4-5 месеца, като то е по-нежно и бедно на мазнини. Въпреки това, говеждото месо има редица полезни свойства, а вкусът на месото и степента на жилавост зависят от породата и начина на отглеждане на говедата.

С какво е полезно говеждото месо?

Говеждото месо е богат източник на витамини от група В, витамини Е, К, желязо, фосфор, магнезий, манган, мед, цинк, селен, тиамин, холин и други. Консумацията на говеждо засилва имунната система, препоръчва се при депресивни състояния и при бременност, подпомага развитието и строежа на нервните клетки, поддържа кръвните клетки. То е изключително богат източник на протеини.

Как да приготвим говеждото месо?

Различните части на говедото се различават по съдържанието на мазнини и сухожилия, което налага различни начини на термична обработка. По-жилавите говежди меса са гърдите, плешката, шол, врат, бут. При тях е препоръчително да се варят или задушават. Ребрата, рибицата, контрафиле, карета могат да се изпекат във фурна или на скара.

Говеждите меса си подхождат с дафинов лист, кимион, червен и черен пипер, риган, мащерка, розмарин, кориандър, бахар, естрагон. Могат да се съчетаят с всички видове зеленчуци.

Как да изберем говеждо месо?

В магазините за хранителни стоки ще намерите различни разфасовки както свежо, така и замразено говеждо. Препоръчително е да избирате свежите меса, тъй като по-ясно може да прецените дали са пресни. Месото трябва да е с наситен червен цвят, без неприятна миризма. Съхранявайте месото в хладилник или фризер.

Тъй като говеждото месо е със сравнително висока цена, разгледайте промоционалните брошури на магазините и изберете най-добрата оферта.

Електронен бюлетин по E-mail
Запиши се за безплатен бюлетин. Получавай най-новите брошури директно в електронната си поща.
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!