Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Горещ шоколад Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 1 от 1 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 109 магазина
Виж всички магазини

Информация за Горещ шоколад

Една от любимите напитки за студените месеци е горещият шоколад. Той съчетава топлина, сладост и изкушаващ аромат на какао. Топлата напитка е любима на децата, а и има доста почитатели сред възрастните.

История на горещия шоколад

Горещият шоколад представлява напитка, която съчетава какао на прах и/или разтопен шоколад, прясно мляко или вода, захар. Ароматната напитка е позната на човека още от древността. При извършени археологически разкопки в Гватемала са открити съдове с йероглифи за какао и остатъци от шоколадова напитка, които са датирани от 460-480 г. пр. Хр. Първоначално напитката била по-скоро горчива на вкус, поради непознаването на захарта.

Шоколадовата напитка започва да става популярна в Европа след XVI в., като век по-късно се появява и сладкият горещ шоколад. Към края на XVII в. започва да се използва и прясно мляко. Какаото на прах навлиза доста по-късно, след изобретяването на първата машина за  произвеждане на какао на прах, през 1828 г.

Какви видове горещ шоколад има?

В днешно време напитката има много вариации. Макар основните съставки да са едни и същи, към горещия шоколад се прибавят парченца шоколад – бял, млечен или натурален, бита сметана, бисквити и т.н. Горещият шоколад може да съдържа и различни видове алкохолни напитки – ликьори, ром, уиски.

Полезен ли е горещият шоколад?

Полезните свойства на какаото са всеизвестни. То съдържа множество витамини и минерали, като подпомага дейността на мозъка и действа стимулиращо на централната нервна система. Какаото е известно и като силен афродизиак, и засилва производството на „хормонът на щастието” – серотонин.

Въпреки това, шоколадовата напитка е висококалорична и съдържа мазнини и захар. Някои производители добавят изкуствени оцветители и ароматизатори на какаото на прах, което се отразява и на неговите положителни качества.

Откъде да купим горещ шоколад?

В магазините за хранителни стоки ще откриете всичко, което Ви е необходимо за чудесен домашно приготвен горещ шоколад. Освен това се продават и пакети с горещ шоколад на прах.

Изберете най-изгодната цена за Вашата шоколадова напитка, като разгледате промоционалните брошури на магазините – бързо и удобно в Broshura.bg.

Електронен бюлетин по E-mail
Запиши се за безплатен бюлетин. Получавай най-новите брошури директно в електронната си поща.
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!