Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Горчица Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 1 от 1 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 119 магазина
Виж всички магазини

Информация за Горчица

Подправките превръщат и най-простото ястие в кулинарен шедьовър. На пазара се предлагат различни видове добавки, които да подсилят вкуса на продуктите. Една от най-популярните и използвани подправки е горчицата.

Какво представлява горчицата и откъде произхожда?

Горчицата е сос, който е сред най-разпространените добавки, заедно с кетчупа и майонезата. Горчицата се приготвя от синапени семена, които са стрити на прах, а към тях са прибавени вода, сол, оцет и олио.

Горчицата е позната на човечеството от хилядолетия, като е традиционна част от индийската кухня. Интересно е, че първата рецепта за горчица датира от 42 г. пр. Хр. С времето производството й се развива, като през IX в. се превръща в едно от основните производства на френските манастири. През вековете се появяват нови видове и начини на приготвяне на соса, което се отразява на вкуса и консистенцията му.

Какви видове горчица има?

Днес може да намерите няколко различни вида горчица. Те се различават по вкус – някои са по-люти, други са с по-сладникав вкус. По структура сосът може да е гладък и кремообразен, както и зърнест, хайверообразен. Горчицата може да бъде с жълтеникав или кафяв цвят. Всичко зависи от вида на синапените зърна.

Един от най-разпространените видове е Дижонската горчица, която все по-често присъства в хладилника на българина. Нейното приготвяне се характеризира с използването на бяло вино или оцет, както и черен пипер. Вкусът й е по-остър и затова се използва в малки количества.

Друг популярен вид е медената горчица. При нея се прибавя и мед, който прави вкуса й мек и леко сладникав. Американската горчица се приготвя с голямо количество захар и е с течна консистенция.

Какви са полезните свойства на горчицата и за какво се използва в кулинарията?

Горчицата съдържа много витамини и микроелементи – витамин К, витамини А, D, Е, Р, някои витамини от група В, както и калций, магнезий, желязо и други. Вкусният продукт оказва благоприятно влияние върху храносмилателната система, подобрява кръвообращението и предпазва от различни заболявания на костите. Освен това има положително действие върху кожата и се включва в различни разкрасителни процедури.

Горчицата е един от най-предпочитаните продукти при различни маринати, сосове, за гарниране на сандвичи, пици и други. Сосът се съчетава отлично с различни меса, като го=и прави по-крехки и сочни.

Електронен бюлетин по E-mail
Запиши се за безплатен бюлетин. Получавай най-новите брошури директно в електронната си поща.
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!