Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Горчица Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 111 магазина
Виж всички магазини

Информация за Горчица

Подправките превръщат и най-простото ястие в кулинарен шедьовър. На пазара се предлагат различни видове добавки, които да подсилят вкуса на продуктите. Една от най-популярните и използвани подправки е горчицата.

Какво представлява горчицата и откъде произхожда?

Горчицата е сос, който е сред най-разпространените добавки, заедно с кетчупа и майонезата. Горчицата се приготвя от синапени семена, които са стрити на прах, а към тях са прибавени вода, сол, оцет и олио.

Горчицата е позната на човечеството от хилядолетия, като е традиционна част от индийската кухня. Интересно е, че първата рецепта за горчица датира от 42 г. пр. Хр. С времето производството й се развива, като през IX в. се превръща в едно от основните производства на френските манастири. През вековете се появяват нови видове и начини на приготвяне на соса, което се отразява на вкуса и консистенцията му.

Какви видове горчица има?

Днес може да намерите няколко различни вида горчица. Те се различават по вкус – някои са по-люти, други са с по-сладникав вкус. По структура сосът може да е гладък и кремообразен, както и зърнест, хайверообразен. Горчицата може да бъде с жълтеникав или кафяв цвят. Всичко зависи от вида на синапените зърна.

Един от най-разпространените видове е Дижонската горчица, която все по-често присъства в хладилника на българина. Нейното приготвяне се характеризира с използването на бяло вино или оцет, както и черен пипер. Вкусът й е по-остър и затова се използва в малки количества.

Друг популярен вид е медената горчица. При нея се прибавя и мед, който прави вкуса й мек и леко сладникав. Американската горчица се приготвя с голямо количество захар и е с течна консистенция.

Какви са полезните свойства на горчицата и за какво се използва в кулинарията?

Горчицата съдържа много витамини и микроелементи – витамин К, витамини А, D, Е, Р, някои витамини от група В, както и калций, магнезий, желязо и други. Вкусният продукт оказва благоприятно влияние върху храносмилателната система, подобрява кръвообращението и предпазва от различни заболявания на костите. Освен това има положително действие върху кожата и се включва в различни разкрасителни процедури.

Горчицата е един от най-предпочитаните продукти при различни маринати, сосове, за гарниране на сандвичи, пици и други. Сосът се съчетава отлично с различни меса, като го=и прави по-крехки и сочни.

Електронен бюлетин по E-mail
Запиши се за безплатен бюлетин. Получавай най-новите брошури директно в електронната си поща.
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!