Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Гъби Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 123 магазина
Виж всички магазини

Информация за Гъби

Гъбите са позната храна за човека от векове. Днес различните ядливи видове участват в ястия от всички национални кухни, а някои от тях са се превърнали в истински деликатес. Освен с прекрасните си вкусови качества, гъбите са много полезни за човешкия организъм и неговото здраве.

Кои са най-разпространените видове ядливи гъби? Какви са техните полезни свойства?

На първо място, без изненада, се нареждат печурките. Те се отличават с нежен бял цвят и месеста част. Те имат богато съдържание на цинк, калций, фосфор, калий, витамини А, К, D, витамини от група В. Консумацията на печурки засилва имунната система, има и болкоуспокояващо действие. Те са подходящи за различни хранителни режими за намаляване на теглото.

Манатарките са много популярни в България. Те оказват благоприятно влияние на бъбреците и при проблеми със стомашно-чревния тракт, подсилват имунитета и действат пречистващо на организма. Манатарките също съдържат малко калории, което ги прави подходящи за диети.

Пачи крак също са познати в българската кухня. Те съдържат голямо количество витамин А. Препоръчват се при анемии и нарушения на нервната система.

Кладницата има антибактериални и антиоксидантни свойства, понижават високите нива на холестерол, действат благоприятно на нервната система.

Как да избираме гъби?

В днешно време може да намерим както пресни гъби, така и консервирани, сушени и замразени. Препоръчително е да купувате опаковани пресни гъби, най-добре от големите магазини за хранителни стоки. Задължително проверете срока на годност и производителя. Поради опасността от отровни двойници на ядливите гъби, които могат да навредят на здравето Ви, избирайте много внимателно гъби в „насипно състояние”.

Важно е да съхранявате пресните гъби в хладилник, като е добре да се измият непосредствено преди кулинарната им употреба. 

Show newsletter popup

Получавай специално подбрани за теб сезонни промоции

Искаш ли да получаваш специални сезонни намаления?

Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!