Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Детско мляко Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
  • стр: 21

    Открихме: детско мляко

    Аптеки SOpharmacy брошура до 28.02.2018
Страница 1 от 1
-
Показани 1 от 1 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 123 магазина
Виж всички магазини

Информация за Детско мляко

Храненето на бебето през първите месеци е от изключителна важност. Всеизвестен факт е, че кърмата е най-пълноценната и здравословна храна. Въпреки това понякога се налага да даваме на бебето адаптирани млека, които да му доставят необходимите хранителни вещества и витамини.

Какви видове адаптирани млека има?

Адаптираните млека се произвеждат на основата на кравето мляко, като са обогатени с витамини, микроелементи, биоактивни вещества, които са нужни на детския организъм. Адаптираните млека се разделят според възрастта на детето. Млеката за кърмачета са предназначени за бебета под 6 месеца. Преходните млека се дават на деца от 6 месеца до 1 година, а след годинка – млека за ранна детска възраст.

Какво представлява преходното мляко? С какво се различава от млякото за кърмачета?

Както отбелязахме – преходните млека са предназначени за бебета от 6 месеца до 1 годинка. Те са по-богати на въглехидрати, минерали, протеини и витамини. Млякото за кърмачета се доближава до майчината кърма и поради тази причина, с тях могат да се хранят новородени.

Преходните млека са съобразени с по-високите хранителни потребности на детето, чийто организъм се развива. Обикновено те съдържат и пробиотици, както и млеката за кърмачета.

Какво преходно мляко да изберем? Как да храним детето с него?

На пазара има редица марки, които предлагат и преходни млека. Най-добре се консултирайте с педиатъра си, който ще Ви препоръча най-подходящото преходно мляко, което да е съобразено с нуждите и цялостното състояние на детето.

Количеството мляко зависи от теглото и точната му възраст, като в магазините може да намерите преходни млека след 6-ия месец, от 10-ия месец и т.н. Тъй като адаптираните млека са по-засищащи от майчината кърма, а и се смилат по-трудно, може да се увеличи интервалът между храненията.

Show newsletter popup

Получавай специално подбрани за теб сезонни промоции

Искаш ли да получаваш специални сезонни намаления?

Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!