Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Дроб Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
 • стр: 4

  Открихме: черен дроб от треска

  Т Маркет брошура до 28.06.2017
 • стр: 3

  Открихме: свински черен дроб

  Кауфланд брошура до 02.07.2017
 • стр: 3

  Открихме: свински черен дроб

  Кауфланд брошура до 02.07.2017
 • стр: 3

  Открихме: свински черен дроб

  Кауфланд брошура до 02.07.2017
 • стр: 3

  Открихме: свински черен дроб

  Кауфланд брошура до 02.07.2017
Страница 1 от 1
-
Показани 5 от 5 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 118 магазина
Виж всички магазини

Информация за Дроб

Дреболиите и техните вкусови качества имат колкото почитатели, толкова и . Въпреки това черният дроб е един от най-предпочитаните, а ако е приготвен добре се превръща в истински кулинарен шедьовър.

Кои са най-използваните видове черен дроб?

Несъмнено едни от най-предпочитаните видове черен дроб в кулинарията са свинския, телешкия, пилешките дробчета, гъшия дроб и този от треска.

Свинският дроб има тъмнокафяв цвят и червеникав отенък. Той е със зърнесто-пореста текстура. Телешкият дроб е по-нежен, като цветът му е по-светъл. Пилешките дробчета са много популярни в българската кухня. Те са крехки, а малките им размери са по-удобни за приготвяне.

Гъшият дроб е истински деликатес. Наричан още фоа гра, той е изключително крехък и мазен. Едни от най-вкусните ястия с гъши дроб са от френската кухня, въпреки че той е познат още на древните египтяни.

Черният дроб от треска е не по-малък деликатес. Освен че е много вкусен, той притежава и редица полезни свойства за организма на човека.

С какво е полезен черният дроб?

Най-общо, телешкият и свински черен дроб са богат източник на желязо, витамини от група В, витамини А и други. Черният дроб от треска съдържа Омега 3 мастни киселини, витамини Е, D, много минерали и други. Той оказва благоприятно влияние на сърцето, намалява риска от заболявания на костите и ставите, засилва имунната система, подобрява зрението. Пилешките дробчета съдържат голямо количество витамини и минерали, които предпазват от сърдечносъдови проблеми.

Как да изберем черен дроб?

Пилешките дробчета, свинският и телешки дроб се предлагат както замразени, така и пресни. При замразените разфасовки обърнете внимание на срока на годност, а при пресните – те трябва да са свежи, лъскави и да нямат неприятна миризма.

Черният дроб от треска и гъшият дроб най-често се продават в консерва. При тях също е важен срокът на годност. Обърнете внимание и на етикета, тъй като дробът може да е цял или на парченца.

Открийте най-изгодната цена на избрания хранителен продукт, в актуалните промоционални брошури на магазините, публикувани в Broshura.bg.

Електронен бюлетин по E-mail
Запиши се за безплатен бюлетин. Получавай най-новите брошури директно в електронната си поща.
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!