Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Дроб Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 109 магазина
Виж всички магазини

Информация за Дроб

Дреболиите и техните вкусови качества имат колкото почитатели, толкова и . Въпреки това черният дроб е един от най-предпочитаните, а ако е приготвен добре се превръща в истински кулинарен шедьовър.

Кои са най-използваните видове черен дроб?

Несъмнено едни от най-предпочитаните видове черен дроб в кулинарията са свинския, телешкия, пилешките дробчета, гъшия дроб и този от треска.

Свинският дроб има тъмнокафяв цвят и червеникав отенък. Той е със зърнесто-пореста текстура. Телешкият дроб е по-нежен, като цветът му е по-светъл. Пилешките дробчета са много популярни в българската кухня. Те са крехки, а малките им размери са по-удобни за приготвяне.

Гъшият дроб е истински деликатес. Наричан още фоа гра, той е изключително крехък и мазен. Едни от най-вкусните ястия с гъши дроб са от френската кухня, въпреки че той е познат още на древните египтяни.

Черният дроб от треска е не по-малък деликатес. Освен че е много вкусен, той притежава и редица полезни свойства за организма на човека.

С какво е полезен черният дроб?

Най-общо, телешкият и свински черен дроб са богат източник на желязо, витамини от група В, витамини А и други. Черният дроб от треска съдържа Омега 3 мастни киселини, витамини Е, D, много минерали и други. Той оказва благоприятно влияние на сърцето, намалява риска от заболявания на костите и ставите, засилва имунната система, подобрява зрението. Пилешките дробчета съдържат голямо количество витамини и минерали, които предпазват от сърдечносъдови проблеми.

Как да изберем черен дроб?

Пилешките дробчета, свинският и телешки дроб се предлагат както замразени, така и пресни. При замразените разфасовки обърнете внимание на срока на годност, а при пресните – те трябва да са свежи, лъскави и да нямат неприятна миризма.

Черният дроб от треска и гъшият дроб най-често се продават в консерва. При тях също е важен срокът на годност. Обърнете внимание и на етикета, тъй като дробът може да е цял или на парченца.

Открийте най-изгодната цена на избрания хранителен продукт, в актуалните промоционални брошури на магазините, публикувани в Broshura.bg.

Електронен бюлетин по E-mail
Запиши се за безплатен бюлетин. Получавай най-новите брошури директно в електронната си поща.
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!