Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Дъвки Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 2 от 2 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 121 магазина
Виж всички магазини

Информация за Дъвки

В днешно време дъвките са станали част от нашето ежедневие, като дори не се замисляме когато си ги купуваме или дъвчем. Има множество теории и хипотези, относно ползите и вредите от дъвченето на дъвка, но едно е сигурно – дъвките са познати от векове.

Каква е историята на дъвките?

Макар не в съвременната си вид, дъвките са използвани от хиляди години, но под формата на смола. Има предположения, че дори през епохата на неолита, хората са дъвчели брезова смола за да облекчават и лекуват инфекции в устната кухина. Смолата от мастиково дърво била използвана от древните гърци, а маите – дъвка, направена от сока на саподилово дърво.

През 1848 г. Джон Къртис разработва и започва да продава първата дъвка, доближаваща се до съвременния вариант. Тя била от сока на смърч, а около две години по-късно той бил заменен от парафинов восък. През 1928 г. е създадена дъвката, която прави балончета. Уолтър Димар случайно създава рецептата и я прави в розов цвят. В средата на XX в. започва да се продава и дъвката без захар.

Какви видове дъвки има?

От времето, когато се е дъвчела смола до днес, дъвката се е променяла неколкократно. В днешно време има най-различни видове.

Плодовите дъвки са любими на децата. Те се отличават с приятен аромат и неподражаема сладост, а да не забравяме и балончетата. Голяма част от ментовите дъвки, които се предлагат днес, са без захар. Това ги прави предпочитани както за освежаване на дъха, така и за намаляване на вредните бактерии в устната кухина.

Има дъвки, в които са включени полезни съставки като мед, прополис или билки, като те имат лечебни свойства.

Кофеиновите или енергийните дъвки се използват вместо кафе, като дават енергия и действат ободряващо.

Никотиновите дъвки, до които често прибягват хората, които се опитват да откажат тютюнопушенето, също са много популярни. Тяхната история започва през 60-те години на XX в., като първите никотинови дъвки се произвеждат и разработват от Никорет.

Show newsletter popup

Получавай специално подбрани за теб сезонни промоции

Искаш ли да получаваш специални сезонни намаления?

Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!