Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Желе Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 119 магазина
Виж всички магазини

Информация за Желе

Различните желета, които са предимно плодови, намират широко приложение в кулинарията и най-вече при различните десерти. Неговата прозрачна, гладка и лъскава консистенция го прави любимо и за децата, и за възрастните.

Какви желета има?

Както отбелязахме, плодовите желета са най-разпространени и консумирани. Те могат да съдържат или не цели плодове, като за приготвянето им обикновено се използват пасирани плодове.

Най-популярните желета са ягодовите, малиновите, черешовите, тъй като плодовете са изключително ароматни. Разбира се, може да използвате и други плодове или комбинация между тях. Ягодите и малините могат да се пасират и сурови, докато сливите, ябълките, крушите, прасковите и другите костилкови плодове трябва да преминат през предварителна термична обработка.

Освен плодовете, ще са Ви необходими и захар. В зависимост от избраните плодове може да използвате ароматизатори като ванилия, карамфил, канела, лимонова или портокалова кора и други. Една от най-важните съставки за приготвянето на желе е желиращото вещество. Може да използвате желатин, агар-агар и нишесте. Желатинът и агар-агарът се разтварят във вода. Трябва да се отбележи, че агар-агарът стяга по-бързо от желатина, като полученото желе е по-стегнато. Нишестето, което се използва най-често, е царевично или картофено. Количеството на желиращата добавка зависи както от количеството на продуктите, така и от желаната гъстота.

Откъде да купим желе?

Ако нямате достатъчно време за приготвянето на желе в домашни условия, липсват Ви необходимите продукти или искате да избегнете мръсната кухня, то тогава може да купите готови желета. В магазините за хранителни стоки ще намерите голямо разнообразие от плодови желета, от различни производители и различни разфасовки. В Broshura.bg може да откриете най-изгодните цени, на които да закупите избрания продукт.

Електронен бюлетин по E-mail
Запиши се за безплатен бюлетин. Получавай най-новите брошури директно в електронната си поща.
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!