Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Желе Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 1 от 1 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 119 магазина
Виж всички магазини

Информация за Желе

Различните желета, които са предимно плодови, намират широко приложение в кулинарията и най-вече при различните десерти. Неговата прозрачна, гладка и лъскава консистенция го прави любимо и за децата, и за възрастните.

Какви желета има?

Както отбелязахме, плодовите желета са най-разпространени и консумирани. Те могат да съдържат или не цели плодове, като за приготвянето им обикновено се използват пасирани плодове.

Най-популярните желета са ягодовите, малиновите, черешовите, тъй като плодовете са изключително ароматни. Разбира се, може да използвате и други плодове или комбинация между тях. Ягодите и малините могат да се пасират и сурови, докато сливите, ябълките, крушите, прасковите и другите костилкови плодове трябва да преминат през предварителна термична обработка.

Освен плодовете, ще са Ви необходими и захар. В зависимост от избраните плодове може да използвате ароматизатори като ванилия, карамфил, канела, лимонова или портокалова кора и други. Една от най-важните съставки за приготвянето на желе е желиращото вещество. Може да използвате желатин, агар-агар и нишесте. Желатинът и агар-агарът се разтварят във вода. Трябва да се отбележи, че агар-агарът стяга по-бързо от желатина, като полученото желе е по-стегнато. Нишестето, което се използва най-често, е царевично или картофено. Количеството на желиращата добавка зависи както от количеството на продуктите, така и от желаната гъстота.

Откъде да купим желе?

Ако нямате достатъчно време за приготвянето на желе в домашни условия, липсват Ви необходимите продукти или искате да избегнете мръсната кухня, то тогава може да купите готови желета. В магазините за хранителни стоки ще намерите голямо разнообразие от плодови желета, от различни производители и различни разфасовки. В Broshura.bg може да откриете най-изгодните цени, на които да закупите избрания продукт.

Електронен бюлетин по E-mail
Запиши се за безплатен бюлетин. Получавай най-новите брошури директно в електронната си поща.
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!