Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Заваръчен апарат Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 1 от 1 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 122 магазина
Виж всички магазини

Информация за Заваръчен апарат

За заваряване на различни метални елементи най-често се използва заваръчен апарат, или известният електрожен. С негова помощ може да направите здраво и постоянно свързване на детайлите. Заваръчните апарати се различават както по своята конструкция, така и по начина на заваряване.

Какво трябва да знаем за заваръчните апарати?

Когато избираме заваръчен апарат трябва да обърнем внимание на метода на заваряване, който се използва от апарата. С най-широко приложение са апаратите с ръчно електродъгово заваряване с обмазани електроди, известно и като РЕД, Миг-Маг заваръчните апарати и ВИГ апаратите. Разбира се, има и други методи на заваряване като лазерно, подфлюсово и т.н.

Ръчно електродъгово заваряване с обмазани електроди може да се използва за заваряване на тръби, при различни ремонтни дейности и изграждане на метални конструкции. Електродът обикновено представлява метална пръчка с различен диаметър, а обмазката е нанесена върху нея. Препоръчително е да се спрете на апарат, който работи с прав ток, тъй като те осигуряват по-качествена работа.

При Миг-Маг заваряването има среда от защитен газ, а металният електрод е навит на ролка тел с различен диаметър. Телът достига до заварявания елемент чрез телоподаващо устройство, като той се подбира според вида на детайла, който се заварява.

При ВИГ заваряването защитната среда е от инертен газ, а електродът е нетопим волфрамов. За заваряването може да се използва и добавъчен материал, който може да се подава ръчно или с телоподаващо устройство.

Откъде да купим заваръчен апарат?

Най-голям избор от заваръчни апарати ще намерите в големите магазини за строителни материали и инструменти – Багира, Бриколаж, Практикер, Практис, Баумакс, Мал Мук и т.н. За да изберете най-подходящия апарат, разгледайте промоционалните оферти в Broshura.bg. Така ще може да откриете и най-изгодната цена, на която да го закупите.

Show newsletter popup

Получавай специално подбрани за теб сезонни промоции

Искаш ли да получаваш специални сезонни намаления?

Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!