Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Зарядно за акумулатор Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 2 от 2 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 110 магазина
Виж всички магазини

Информация за Зарядно за акумулатор

За да може да разчитаме на автомобила си, трябва да го поддържаме и да полагаме грижи за него. Това се отнася за всички части на превозното средство, а и важи с пълна сила за „сърцето” на колата – акумулатора. При различни екстремни ситуации се налага използването на зарядно.

Какво трябва да знаем за зарядното за акумулатор?

Изборът на зарядно зависи от вида на акумулатора и от неговия капацитет. Акумулаторът се зарежда с прав ток, като за предпочитане са зарядните с регулиране на силата на тока. По този начин се силата на тока постепенно намалява, при доближаване на максималният заряд на акумулатора. При по-голяма част от моделите, зарядното има и стрелкови амперметър, чрез който може да наблюдавате силата на зарядния ток.

Според специалистите, за да използваме акумулатора по-дълго, зарядният ток трябва да бъде една десета от капацитета на акумулатора – например акумулатор с капацитет 50 Ah се зарежда с ток със сила 5 А. Въпреки това при някои случаи се налага по-голяма сила на тока, но при по-малка се постига по-висок капацитет на акумулатора.

Когато зареждате акумулатора, преди да включите зарядното, трябва да свържете двете устройства с кабела – червената щипка към плюсовата клема, а  черната  към минуса. След зареждане се изключва зарядното, а след това се откача от акумулатора.

Откъде да купим зарядно за акумулатор?

Ще намерите различни зарядни за акумулатор в Бриколаж, Практикер, Практис, Метро и други. Разгледайте актуалните промоционални оферти за зарядни в Broshura.bg. Така ще може да изберете най-подходящото за Вашия акумулатор, като откриете и най-изгодната цена, на която да го закупите.

Електронен бюлетин по E-mail
Запиши се за безплатен бюлетин. Получавай най-новите брошури директно в електронната си поща.
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!