Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Зелена салата Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 3 от 3 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 121 магазина
Виж всички магазини

Информация за Зелена салата

Леката салата е идеално решение за вечеря за тези, които се нуждаят от отслабване или е добро предястие за всички, които обожават да си хапват и не мислят за спазване на строг хранителен режим.  Нарязаните зеленчуци могат да се консумират като основно хранене, а могат да бъдат и гарнитура към някоя гозба. Зелената салата е много популярна на българска почва и особено пролетта всяка трапеза отделя подобаващо място за голямата купа вкусна маруля със зеленчуци.

Какво трябва да знаем за марулята? Защо зелената салата е полезна?

Марулята е листен зеленчук и  се консумира изключително много през пролетта. През последните години обаче се забелязва тенденцията айсбергът да измества традиционния български листен зеленчук, но малко хора знаят, че марулята е много по-полезна. В нея се съдържа осем пъти повече витамин С, три пъти повече витамин К, два пъти повече протеини и седемнадесет пъти повече витамин А. Всичко това прави зелената салата много по-добър избор от айсберга. Освен това в листата на марулята има малко калории, но голямо количество фибри и фито-хранителни вещества. Наличието на витамин К в зелената салата играе важна роля в костния метаболизъм, където се насърчава увеличаването на костната тъкан. Понякога хората използват понятията за „маруля“ и „зелена салата“ като синоними, но реално марулята е зеленчукът, от който се прави зелената салата. Последната представлява нарязана маруля, пресен лук, подправки и  маслина. Много хора предпочитат да сложат една лъжица кисело мляко върху салатата, за да стане още по-вкусна и свежа.

Откъде да си купя зелена салата?

Проверете в магазините на „Т-Маркет“, „Фантастико“, „Kaufland”, “Carrefour”, “CBA”, “Дар“, „Моят магазин“ и др., за да си купите качествена  свежа маруля. Ако за Вас е важно да пазарувате изгодно, Ви съветваме да се запознавате редовно със съдържанието на нашия сайт. Ежедневно качваме брошури с най-големите намаления, които големите търговски вериги предлагат.

Show newsletter popup

Получавай специално подбрани за теб сезонни промоции

Искаш ли да получаваш специални сезонни намаления?

Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!