Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Извара Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 110 магазина
Виж всички магазини

Информация за Извара

Изварата е млечен продукт, в състава на който има голям брой белтъчини. Може да се получи от различни млечни продукти, които обаче най-често са вторични. Сред тях са суроватката, обезмасленото мляко или мътеницата. Можем да консумираме изварата в различни видове – и пряко, и в конкретни ястия. Тя най-често е ситнозърнеста и можем лесно да я намажем на филия хляб.

Какви видове извара има?

Можем да срещнем различни видове извара в зависимост от вида на млечния продукт, от който е получена. В тази връзка има суроватъчна, млечна и мътенична. Има и различни видове според това какво е съдържанието на мазнините в една извара. Тук можем да откроим нискомаслена, пълномаслена, полумаслена и обезмаслена извара. Методите, чрез които се образува извара също са различни, а в зависимост от това кой от тях сме избрали, може да съществува следното деление – сирищно пресечена и термично пресечена извара. При първия вид за пресичането на суровината, от която ще правим извара се използва сирищна мая, както и закваска от различни бактерии. Термично пресечната извара пък се получава след загряване на млечните суровините.

Какво можем да си сготвим с извара?

Освен че, можем да консумираме изварата веднага след като я купим или приготвим, тя е прекрасна и незаменима добавка към редица традиционни ястия. Сред тях на първо място поставяме небезизвестната баница с извара, която е традиционна за България. Можем да използваме изварата и за приготвянето на чушки бюрек. Освен това в отделни рецепти от Родопската кухня, можем да срещнем пържени яйца или омлет с извара. Намира широко приложение и в сладкарството, тъй като се използва като заместител на сметаната.

Искаме да си купим извара. Къде да я открием?

Разгледайте нашия сайт, в който ще откриете и нашата специална дигитална брошура. Там сме селектирали най-изгодните оферти на редица търговски вериги, сред които Лидл, Карфур, Кауфланд, Пикадили, Дар, Метро, Т Маркет, ПроМаркет  и други. Купете си извара и нека готвенето да започне сега!

Show newsletter popup

Получавай специално подбрани за теб сезонни промоции

Искаш ли да получаваш специални сезонни намаления?

Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!