Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Кайсии Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 2 от 2 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 119 магазина
Виж всички магазини

Информация за Кайсии

Кайсиите са един от любимите плодове на малки и големи. Те са известни с полезните си свойства и с характерния си сладък вкус.

Какви са полезните свойства на кайсиите?

Кайсиите притежават силно антиоксидантно и имуностимулиращо действие. Те са източник на витамини С и А, витамини от група В, фибри, желязо, калий, магнезий и много други. Освен самите плодове, кайсиевите ядки също имат завиден брой витамини и микроелементи в състава си. Плодовете оказват благоприятно влияние на различни стомашно-чревни заболявания, анемии, остеопороза, простудни заболявания, подобряват работата на сърцето и зрението.

Как се използват кайсиите в кулинарията? Под какви форми се продават?

Кайсиите могат да се консумират пресни, като на пазара се предлагат и сушени плодове, консервирани, под формата на сладка, нектари и други. Плодовете са част от рецептите за много сладкиши, торти, кексове, кремове. Сушените кайсии могат да се съчетават и с различни видове меса, да бъдат част от плънки и т.н.

В търговската мрежа може да откриете и етерично масло от костилките на кайсията. То се използва за подхранване, овлажняване и защита на кожата.

Друг много популярен продукт, който се произвежда от кайсии, е кайсиевата ракия. Тя се отличава с мек вкус и приятен аромат.

Как да изберем и съхраняваме кайсиите?

Пресните плодове не трябва да имат кафяви петна и загнивания. Техният цвят трябва да е наситен, а плодът – леко мек. За по-дълго съхранение се препоръчват сухите, тъмни и хладни помещения. При сушените плодове, които се предлагат опаковани или в насипно състояние, трябва да се обърне внимание отново на цвета, да няма замърсявания и загнивания.

Електронен бюлетин по E-mail
Запиши се за безплатен бюлетин. Получавай най-новите брошури директно в електронната си поща.
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!