Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Крем брюле Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 2 от 2 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 112 магазина
Виж всички магазини

Информация за Крем брюле

Десертите са естествен завършек на менюто, а кремовете са едни от най-предпочитаните и обичани сладки изкушения. Несъмнено един от най-популярните кремообразни десерти е крем Брюле.

Какво представлява кремът?

Крем Брюле означава „прегорял крем” на френски, но за неговия произход се водят спорове. Известният английски колеж „Тринити” твърди, че кремът е техен специалитет, приготвян още през XVII в. Въпреки това, за първи път, рецепта за този вид крем е открита в готварската книга на френския готвач Франсоа Масиело през 1691 г. В Испания също се приготвя подобен крем, който се нарича „крем каталана”.

Крем Брюле често се бърка с крем карамела, но между тях има съществени разлики. Крем Брюле се приготвя със сметана, жълтъци и захар, като се отличава с характерната си карамелена коричка.

Какви видове крем Брюле има?

Класическият вариант на изкушаващия десерт се овкусява само с ванилия, но с разпространението си по света, започват да се предлагат и с шоколад, плодове, различни подправки, ликьори и други. Характерната коричка от карамелизирана захар, обикновено се постига с домакинска горелка, която разтопява поръсената захар. Друг вариант е да се приготви карамел отделно, а след това да се изсипе върху крема.

Крем Брюле в магазините

В днешно време може да откриете вкусния крем в готово състояние и да си спестите времето в кухнята и мръсните съдове. В хранителните магазини се предлагат различни грамажи, в удобни пластмасови опаковки. Може да намерите и други продукти, които са с пълнеж от крем Брюле – кроасани, рула, кифли и т.н. Разгледайте брошурите на магазините и изберете най-изгодната цена, на която да закупите десерта, в сайта Broshura.bg.

Електронен бюлетин по E-mail
Запиши се за безплатен бюлетин. Получавай най-новите брошури директно в електронната си поща.
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!