Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Лук Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 2 от 2 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 122 магазина
Виж всички магазини

Информация за Лук

Едва ли някой може да оспори вкусовата и качествената роля на лука при приготвяне на любимите ни ястия и в медицината. Въпреки че заедно с чесънът са отбягвани от редица хора заради силната си миризма, зеленчуците са полезни и придават завършеност на гозбите ни. И докато лошият дъх лесно може да се премахне като си измием зъбите и дъвчем дъвка, то едно ястие без подправки и лук би било незавършено и не достатъчно апетитно.

Какво трябва да знаем за лука? В кои ястия мога да го използвам?

Лютивият зеленчук се продава в замразено, прясно, консервивано и изсушено състояние. Може да се използва ситно нарязан или на филийки в почти всички видове храна или гозби, както и пресни салати. Изключително рядко се яде самостоятелно и то от страстни любители на зеленчука. В зависимост от неговия вид, лукът може да бъде сладък, слабо лют и много лют. Той има противопростудно действие и е в помощ при сърдечни заболявания, диабет и много други болести, а освен това съдържа противохолестеролни, противоракови и антиоксидантни съставки като кверцетин. В някои култури се използва за лекуване на циреи и обриви, а в САЩ някои продукти, които съдържат екстракт от лук, се използват като лечебни за местни белези. Когато купувате лук, винаги избирайте добре съхраняван и качествен зеленчук. В някои магазини се съхранява във влажни условия и може да сте неприятно изненадани като откриете, че има мухъл.

Откъде да си купя лук?

Зеленчукът е лесен за откриване и можете да се снабдите с него от магазините за плод и зеленчук или от „Фантастико“, „Пикадили“, BILLA”, “Carrefour”, “Kaufland” и др. Не бързайте да купувате необходимото за Вашето домакинство, а ежедневно се снабдявайте с информация чрез нашия сайт, за да знаете къде се предлагат изгодни продукти на пазара.

Show newsletter popup

Получавай специално подбрани за теб сезонни промоции

Искаш ли да получаваш специални сезонни намаления?

Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!