Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Мента Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 122 магазина
Виж всички магазини

Информация за Мента

Ментата е освежаващо ароматни растение, което намира широко приложение в кулинарията, а и не само. Нежните зелени листенца са освежаваща съставка в напитки и коктейли, а да не забравяме и алкохолното питие „Мента”, което е предпочитано през летните месеци.

С какво е полезна ментата?

Познати са повече от 20 разновидности на ментата. Те се различават по формата на листата, а и по аромата си – при някои видове той е по-наситен, докато при други е едва уловим. Растението е използвано още в древността, заради своя характерен мирис и благоприятното му влияние върху организма на човека.

Ментата е изключително богат източник на манган, витамин С и витамин А. Освен тях, ментата съдържа желязо, магнезий, калций, фолат и фибри. Ментата действа успокояващо на проблеми със стомаха и оказва благоприятно влияние на хора, страдащи от астма. Маслото от мента има антимикробно действие, а изследвания сочат, че ментата има и противоракови свойства.

За какво се използва ментата?

Както отбелязахме, ментата е съставна част от различни ястия, десерти и коктейли. Успокояващо на нервната система действа чай от мента, който се приема и при болки в стомаха и гърдите. Ментата е съставка и от много козметични продукти, пасти за зъби, дъвки и бонбони.

Традиционната алкохолна напитка „Мента” притежава характерен зелен цвят, който се получава от накиснатите листа на растението. Въпреки това цветът може да бъде и постигнат чрез оцветители. Самата напитка е вид ликьор, а алкохолното й съдържание е около 25%.

Откъде да купим мента?

В магазините за хранителни стоки ще откриете както прясна и свежа мента, така и изсушена. Препоръчително е да избирате прясна, тъй като има по-наситен аромат. Ще намерите и пакетиран чай от мента, както и зеленото алкохолно питие. Разгледайте актуалните промоции за мента и закупете желания продукт на изгодна цена.

Show newsletter popup

Черен петък 2017 е тук!

Искаш ли да получаваш специални сезонни намаления?

Мента на промоция във всички брошури - Broshura.bg

Bulgaria
София
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!
Готови за Черния петък? Вижте участниците!