Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Мъфини Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 123 магазина
Виж всички магазини

Информация за Мъфини

Сладки или солени – печивата и тестените изделия са любими за мнозина. Едно от тези кулинарни изкушения е мъфинът. Смята се, че се появяват в Англия през XVIII в., а по-късно се разпространяват и в Америка.

Какво представлява мъфинът?

Може да определим мъфините като вид малки кексчета. Те могат да бъдат както сладки, така и солени. Има разлика и между американските и английски мъфини. Американските мъфини са по-популярни и разпространени, включително и у нас. Те се пекат в специални формички във фурна, а в тестото се добавят сода или бакпулвер. Английските мъфини се пекат на грил или тиган, като имат кръгла и плоска форма.

У нас, все по-разпространен е и къпкейкът, който често се бърка с мъфин.

Каква е разликата между мъфин и къпкейк?

Макар че има множество рецепти, които уеднаквяват двете изделия, между мъфина и къпкейка има една основна разлика – приготвянето на тестото. При тестото за мъфините може да се използва олио вместо масло, но къпкейковете се приготвят само с масло и бяло брашно. Мъфините могат да са с различни видове брашно и набухватели, като се получават по-високи, а тестото е по-хлебно и тежко.

Технологията на приготвяне на тестото също се различава. При къпкейковете, маслото и захарта се разбиват на пухкав крем, а след това се прибавят останалите съставки. За приготвянето на мъфини – трябва да се смесят отделно сухите и течните съставки, а след това да се разбъркат заедно.

Откъде да купим мъфини?

Ако нямаме време да приготвим сами вкусните кексчета, може да купим готови. Ще ги намерим в магазините за хранителни стоки. Обикновено се продават в опаковки, които съдържат различен брой мъфини. В Broshura.bg ще откриете промоционалните предложения и изгодни цени, на които да купите изкушаващите мъфини.

Show newsletter popup

Получавай специално подбрани за теб сезонни промоции

Искаш ли да получаваш специални сезонни намаления?

Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!