Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Пергел Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
  • стр: 37

    Открихме: милиметрова хартия и

    Бриколаж брошура до 31.08.2017
Страница 1 от 1
-
Показани 1 от 1 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 119 магазина
Виж всички магазини

Информация за Пергел

Пергелът е един от задължителните чертожни инструменти, с който трябва да разполага всеки ученик. Той служи както за изписване на окръжности и дъги, така и за пренасяне на размери и линейни измервания.

Какви пергели има?

Пергелът се състои от две свързани рамене, като едното завършва с острие. Рамото с острие служи за център на окръжността, като то е статично и не се мести при чертане. Другото рамо може да има накрайник с графит, държач за молив или също да бъде с острие. Пергелите с две остриета служат за пренасяне на размери и маркиране, и са наричани делителни или маркировъчно пергели.

Пергелите с графит или молив са традиционни чертожни пергели. Обикновено механизмът за захващане може да се регулира по диаметъра на молива или графита.

В магазините ще намерите и пергели, които имат сменящи се приставки. Те могат да са приставка за графит, с второ острие, удължител за рамото и т.н. Пергелът може да има и чупещо се рамо.

За начертаване на големи окръжности и за специализирани цели са предназначени т. нар. „прътови” пергели. При тях двете рамене са закрепени на хоризонтална линия, която има деления, а раменете образуват П-образна форма.

Най-разпространените пергели за металните, но за ученици в началните класове могат да се използват и пластмасови пергели.

Откъде да купим пергел?

Ще намерите както самостоятелни пергели, така и в комплект с различни приставки, други чертожни пособия и т.н., в книжарниците, магазините за офис консумативи и големите супермаркети, в които се продават и канцеларски материали. В Broshura.bg ще откриете най-изгодните цени, на които да закупите избрания пергел и други канцеларски материали.

Електронен бюлетин по E-mail
Запиши се за безплатен бюлетин. Получавай най-новите брошури директно в електронната си поща.
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!