Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Прошуто Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 2 от 2 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 122 магазина
Виж всички магазини

Информация за Прошуто

Италия – страна с вековна история, хиляди забележителности и красиви места, които привличат туристите целогодишно. Но по-известна дори от красотите на Италия е италианската кухня. Една от най-обичаните и разпространени по цял свят. Един от впечатляващите деликатеси, който е спечелил множество почитатели е прошуто.

Какво представлява прошуто?

Прошуто е италиански вид шунка, която се приготвя от изсушен свински бут. Този вид шунка е продукт от специална порода свине, отглеждани и хранени по установени норми.

Технологията на сушене отнема около 9 месеца и то в специални условия, като месото се натрива с морска сол и различни подправки. През този период месото се осолява няколко пъти, през различни периоди от време се променят условията на сушене – влажността, температурата на въздуха.

Едни от най-известните видове прошуто се произвеждат в Парма и Сан Даниеле – прошуто ди Парма, прошуто ди Сан Даниеле. Те преминават различни проверки по качеството и експертни тестове, за да могат да бъдат белязани с знак за автентичност.

Всъщност историята на прошутото започва още при келтите, при които са и първите писмени източници за съхранение на месото чрез осоляване. Първоначално това е била и единствената цел на използването на морска сол, тъй като шунките не се консумирали без термична обработка.

С какво е полезно прошутото? За какво да го използваме?

Прошутото е богат източник на желязо, цинк и аминокиселини. Количеството на ненаситени мазнини в италианския деликатес се равняват на това в рибата или говеждото. Друго предимство на този вид шунка е, че изкуствените добавки са напълно забранени.

Обикновено цената на прошутото е висока, но вкусовите му качества са ненадминати. Може да се комбинира с пъпеш – за предястие, да се включи в гарнирането на пица, съчетанието с козе сирене или пармезан, заедно с плодове или зеленчуци също се превръща в наслада за вкусовите рецептори.

Откъде да купим прошуто?

Може да намерите изкусителният деликатес в големите хранителни магазини. Както отбелязахме по-горе, неговата цена е сравнително висока. Затова разгледайте промоционалните оферти на магазините и опитайте частица вкус от Италия на достъпна цена.

Show newsletter popup

Черен петък 2017 е тук!

Искаш ли да получаваш специални сезонни намаления?

Прошуто на промоция във всички брошури - Broshura.bg

Bulgaria
София
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!
Готови за Черния петък? Вижте участниците!