Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Спанак Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 123 магазина
Виж всички магазини

Информация за Спанак

Помните ли анимационния филм за Попай Моряка, който придобива непобедима сила само  като похапне малко спанак. Филмчето накратко илюстрира полезните свойства на зеленчука, а днес той е част от ястия във всички кухни.

Какви видове спанак има?

Спанакът се различава по формата на листата – единият вид е с гладки и плоски листа, а другият с къдрави. Спанакът с гладки листа е по-крехък и има по-нежна структура. Къдравият спанак, наричан още Савой, е по-труден за почистване, но вкусовите им качества не се различават след като се сготвят.

С какво е полезен спанакът?

Спанакът е известен с високото си съдържание на желязо, той е богат и на витамин С и А, витамини от група В, натрий, йод, калий, фосфор, манган, калций, мед и фибри. Спанакът е силен антиоксидант, препоръчва се при анемии, както и при различни хранителни режими за редуциране на теглото. Консумацията на спанак засилва имунната система, производството на енергия и подобрява обмяната на вещества.

Как да приготвим спанак?

Плоският спанак се предпочита за консумация в суров вид – в салати например, както и в супи и пюрета. Често спанакът се бланшира, като предварително трябва да се измие добре. Съчетава се добре както с други зеленчуци, така и с ориз и картофи. Може да се използва в различни плънки на баници, кифли и други тестени изделия, както и за приготвянето на спаначен хляб.

Как да изберем и да съхраняваме пресен спанак?

Когато купувате пресен спанак, обърнете внимание на цвета и вида на листата – те трябва да са с наситено зелен цвят, да са свежи и твърди, без наранявания и изгнивания. Пресният спанак се съхранява в хладилник, като предварително се измива и подсушава.

В търговската мрежа може да намерите и замразен или консервиран спанак. Трябва да се отбележи, че при повечето замразени разфасовки не се препоръчва повторно замразяване.

Show newsletter popup

Получавай специално подбрани за теб сезонни промоции

Искаш ли да получаваш специални сезонни намаления?

Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!