Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Телбод Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
  • стр: 4

    Открихме: кламери и телбод не нараняват

    Oplus брошура до 28.02.2018
  • стр: 2

    Открихме: комплект телбод и перфоратор

    Office Express брошура до 28.02.2018
Страница 1 от 1
-
Показани 4 от 4 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 123 магазина
Виж всички магазини

Информация за Телбод

Телбодът е едно от най-използваните и практични приспособления. Той влиза в употреба не само в офиса, а различните му видове го правят широко приложим. По принцип, телбодът представлява приспособление, с чиято помощ се закрепят различен брой листове, което се осъществява чрез пробиването им с тънко телче.

Какви видове телбоди има?

Телбодите се различават както по размерите на телчетата, за които са предназначени, така и по максималния брой на листовете, които може да прикрепи.

Телчетата имат П-образна форма, като размерите им зависят от дължината и диаметъра на телчето, както и от дължината на крачетата му. По правило – колкото по-дебело е телчето и колкото по-дълго е то, толкова повече листове може да захване. Обикновено размерите на телчетата се състоят от две числа, които са разделени с наклонена черта. Например – размер 23/6 означава, че дължината на телчето е 6 мм, а 23 се отнася за диаметъра на телчето. С „№10” се отбелязват телчетата за мини телбод.

Освен по размери, телбодите се различават и по начина на прегъване на телчето, както и по самата форма на телбода. Най-често прегъването на телчето е стандартно – крачетата са извити, или плоско. Най-разпространените форми на телбодите са традиционен телбод, при който закрепянето на листовете става с натискане на горната предна част на приспособлението, и тип „клещи”. Има и телбоди, при които е наличен и ограничител за точно фиксиране на листовете.

Откъде да купим телбод?

Най-голямо разнообразие от телбоди ще откриете в магазините за офис консумативи и в книжарниците, както и в магазините от универсален тип, в които се продават и канцеларски материали. В Broshura.bg ще намерите най-изгодните цени, на които може да закупите избрания телбод и подходящите телчета към него.

Show newsletter popup

Получавай специално подбрани за теб сезонни промоции

Искаш ли да получаваш специални сезонни намаления?

Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!