Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Телескоп Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 1 от 1 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 115 магазина
Виж всички магазини

Информация за Телескоп

Дори да не сме особено добри в науката, всички ние се интересуваме от въпроса какво има отвъд земята. Гледаме фантастични филми, правим догадки за бъдещето, анализираме миналото, обвързвайки го с явления или обекти от света на Космоса. Човечеството винаги е било любопитно и се е стремяло да открие отговори на многобройните си въпроси. Опитите на учените да изградят първия телескоп през XV век се оказват недостатъчно успешни, но десетилетия по-късно четирима изобретатели си оспорват почетното място за създател на първия телескоп. Това са Ханс Липерхей, Якоб Метиус, Захариас Янсен и Йохан Кеплер.

Условно казано разделяме телескопите на два вида – оптични и радиотелескопи. Към първия тип принадлежат рефракторните уреди (с лещи) и рефлекторните (с огледала). Широкият кръг от хора се интересува от оптичните, тъй като именно чрез тях може да се наблюдават интересни астрономични явления. През последните години хит сред подаръците е „подаряването“ на звезда. Всеки може да зарадва любимите си хора по този нестандартен начин, но не трябва да забравя, че е хубаво „притежателят“ на небесното тяло да разполага с телескоп, благодарение на който да съзерцава необичайния си дар.

Любителите астрономи трябва да бъдат прецизни при своя избор на телескоп – нужно е да се спрат на вида (катадиоптрични, рефлекторни или рефракторни),  да съобразят каква сума могат да отделят за своето хоби, на какво място ще ситуират придобивката, както и да си набавят необходимите аксесоари към продукта.

Въпреки че този вид продукти не са масово разпространени, все пак желаещите да надзърнат в скритите кътчета на Вселената, могат да се поглезят с покупката на качествен телескоп от магазини като „Технополис“, „Денси“ и др.

В нашия сайт имате възможност бързо и лесно да се запознаете с предложенията на водещите вериги в областта на техниката. Разглеждайки брошурите, които сме подбрали за Вас, ще откриете телескопа, който ще Ви разкрие още неизвестни и красиви аспекти на света.

Show newsletter popup

Получавай специално подбрани за теб сезонни промоции

Искаш ли да получаваш специални сезонни намаления?

Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!