Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Тирбушон Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 123 магазина
Виж всички магазини

Информация за Тирбушон

Романтична вечеря – изтънчени ястия и хубаво вино. Отваряте със замах и премерено движение бутилката и атмосферата на вечерта става по-приятна. Колко пъти сте попадали в тази ситуация? А колко пъти не сте имали с какво да отворите бутилката вино и сте се чудили, какви подръчни средства да използвате? За да не попадате в тази ситуация, Ви препоръчваме да си купите тирбушон.

Какво е тирбушон и как се използва?

Тирбушонът е кухненско приспособление, с което може бързо и лесно да извадите коркова тапа от бутилката. Най-общо, той се състои от метална спирала, която има остър връх. Спиралата е прикрепена към дръжка, която осигурява по-удобен и добър захват. Острият връх се забива в меката коркова тапа и с въртеливи движения – цялата спирала влиза в него. След това се издърпва и готово. Бързо и лесно. Трябва да се внимава, при завиване на тирбушона в тапата, той да бъде поставен в средата. Ако се изкриви посоката на движение, има опасност тапата да се раздроби и да се разпадне, а частиците да попаднат във виното. Някои видове тирбушони имат и лост, който допълнително улеснява изваждането на тапата.

Какви видове тирбушони има?

На пазара се предлагат няколко вида тирбушони. Те се различават по размер и форма, но принципа на действие и използване е един и същ. Френският тирбушон, на пръв поглед, изглежда най-просто устроен. Той представлява спирала и стоманена или дървена дръжка. Отварянето на бутилки с такъв тирбушон е описано в различни издания за етикет при сервирането. Въпреки това, като че ли, този вид не се използва  често в домакинството поради факта, че се използва изцяло човешка сила.

Спираловидният тирбушон изглежда най-сложно устроен. Освен спирала и дръжка, той има и странични лостове или дръжки. Краят на инструмента завършва с ринг, което улеснява правилното позициониране на инструмента към бутилката.

Келнерският тирбушон е компактен. Спиралата може да се прибира, а помощният лост се захваща директно на гърлото на бутилката. Често в единия край на келнерския тирбушон има и отварачка за метални капачки.

Откъде да закупим тирбушон?

На българския пазар може да намерите кухненския инструмент във всички магазини за домашни потреби или обзавеждане. Различни видове се предлагат в магазини @Home, Техномаркет, Метро, Практикер и много други. Може да разгледате техните промоционални брошури в Broshura.bg.

Show newsletter popup

Получавай специално подбрани за теб сезонни промоции

Искаш ли да получаваш специални сезонни намаления?

Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!