Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Тухли Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 119 магазина
Виж всички магазини

Информация за Тухли

Един от най-разпространените строителни материали, които имат широко приложение и се използват още от древността, са тухлите. В днешно време има различни видове тухли, които се различават по материалите, от които са произведени, което определя и техните качества и предназначение.

Какви видове тухли има?

Едни от най-разпространените и използвани тухли са керамичните. Те се отличават с устойчивост на големи температурни амплитуди, както и с голяма носимоспособност. Топлоизолационните качества зависят от това дали тухлите са плътни, или са с кухини. Керамичните тухли се предлагат в различни размери, а и с различен тип кухини. Най-популярни са тухлите четворки и единичните тухли. Стандартните размери на тухлите четворки са 25/25/12 см. Те са предпочитани пред единичните тухли, тъй като използването им е по-лесно и осигуряват по-бърз строеж. Тухлите могат да са с хоризонтални или вертикални кухини.

Други популярни тухли са силикатните. Те представляват смес от кварцов пясък, вар и вода, която се подлага на високо налягане. Силикатните тухли са известни и като „бели тухли”. Въпреки това, те могат да бъдат и в други цветове. Силикатните тухли са предпочитани  за изграждане на вътрешни носещи стени, тъй като се характеризират с голяма якост на натиск.

За декоративна зидария са предпочитани клинкерните тухли, защото са с устойчиви на измръзване и атмосферни влияния, а и се отличават с голяма якост на натиск. Стъклените тухли са използвани за вътрешни стени, които трябва да пропускат светлина.

Откъде да купим тухли?

Ще намерите различни видове тухли в големите магазини за строителни материали – Бриколаж, Практикер, Багира, Мастерхаус, Баумакс и т.н. В Broshura.bg ще откриете най-изгодните цени, на които да закупите желаните тухли и необходимото Ви количество.

Електронен бюлетин по E-mail
Запиши се за безплатен бюлетин. Получавай най-новите брошури директно в електронната си поща.
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!