Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Целина Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
  • стр: 9

    Открихме: целина шайби

    Хит Хипермаркет брошура до 31.07.2017
Страница 1 от 1
-
Показани 1 от 1 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 114 магазина
Виж всички магазини

Информация за Целина

Целината, позната още като керевиз, е позната за българската кухня. Тя се използва както като подправка, така и като самостоятелна храна. Хрупкавият и полезен зеленчук придава специфичен вкус на храната, използва се за лечение на различни заболявания и в много диети за намаляване на теглото.

С какво е полезна целината?

Целината е изключително богат източник на витамин С, фибри, калий, фолат, фосфор, желязо, магнезий, манган, витамини от група B, витамин А. Консумацията на зеленчука засилва имунната система, като има и противовъзпалително действие. Целината оказва благоприятно влияние на високото кръвно налягане, както и понижава нивата на холестерол. Тя действа диуретично и намалява риска от образуване на ракови клетки.

За какво да използваме целината?

Може да използвате всички части на целината – листата, стъблата, корените и семената. Най-често листата и семената се добавят към ястия с различни меса, а стъблата и корените – в салати, супи. Домашните туршии ще бъдат по-вкусни, ако прибавите и няколко листа от целина. Изключително полезен е и прясно изцеденият сок. Зеленчукът може да се вари, пече и пържи.

Как да изберем и съхраняваме целината?

Листата на прясната целина трябва да са свежи, със светлозелен цвят. По тях не трябва има петна или загнивания. По-горчивият вкус е характерен за целината, която има семена по стъблата. Добре е да съхранявате зеленчука в хладилник, като предварително целината е добре измита и подсушена.

Целина може да намерите целогодишно в големите магазини за хранителни стоки – Billa, Lidl, Carrefour, Метро, Кауфланд, Фантастико и т.н. За да изберете най-изгодната цена, разгледайте промоционалните им брошури в сайта Broshura.bg.

Show newsletter popup

Получавай специално подбрани за теб сезонни промоции

Искаш ли да получаваш специални сезонни намаления?

Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!