Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Шкурка Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 122 магазина
Виж всички магазини

Информация за Шкурка

Шкурката представлява вид тежка хартия, която е покрита с абразивен материал. Използва се, за да премахва малки количества материал от повърхности с цел или да ги направи по-гладки (в областта на дърворезбата), или да направи повърхността по-груба (например като подготовка за лепене).

Любопитни факти за шкурката

Първият регистриран случай на използвана шкурка е през 13-ти век, когато в Китай натрошени черупки, семена и пясък били свързани с пергамент и използвани по съответното предназначение. Кожа от акули също се използва като шкурка. В Европа пък шкурката първоначално е била известна като стъклена хартия, тъй като в нея имало частици стъкло. Песъчинките обаче са загладени надолу и не работят добре като шкурка, направени от стъкло. През 1921 г. е изобретена шкурка с водоустойчива подложка.

Видове шкурки

Шкурките се делят на четири основни вида. Според основата, на която са поставени, можем да срещнем шкурки от плат, хартиени, или от двата комбинирари продукта. В зависимост от формата пък можем да срещнем шкурка на ролка, на отделни листа или само накрайник. Споед обработвания от нас материал има шкурка за обработка на дърво, за метал и за камък. При избора на подходяща шкурка можем да се ориентираме по номера на задната й страна, който показва нейната зърненост. Колкото по-голямо е поазаното чисто, толкова повече зрънца има шкурката. Това от своя страна я прави много подходяща за шлифоване.

Откъде да купим шкурка?

Разнообразие от оферти за шкурки можете да разгледате на нашия сайт в брошурите на Mr. Bricolage, BauMax, Багира,Чечосан и др. Побързайте и изберете точно шкурката, от която имате нужда на най-достъпна цена.

Show newsletter popup

Получавай специално подбрани за теб сезонни промоции

Искаш ли да получаваш специални сезонни намаления?

Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!