Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Шницел Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 121 магазина
Виж всички магазини

Информация за Шницел

Макар че шницелът не произхожда от традиционната българска кухня, той се е превърнал в любимо ястие за много българи и хора по света. Има много разновидности на шницела, но класиката е виенският шницел.

Какво представлява шницелът?

Традиционният виенски шницел се приготвя от телешко месо, което е тънко начукано, и панирано. Обикновено той е с големи размери, като излиза от чинията, а панировката трябва да е пухкава. Могат да се срещнат и рецепти със смляно месо, свинско или зеленчуци. Въпреки това всички видове се панират, най-често в брашно, яйца и галета, а след това се пържат.

Определението „виенски шницел” започва да се използва едва през XIX в., въпреки че има данни за неговото съществуване много преди това. Интересна е историята, че през години на криза, хората отваряли прозорците на кухнята и удряли по масата, за да си помислят съседите, че се приготвят шницели.

Как да изберем и откъде да купим шницели?

Както вече отбелязахме – виенският шницел се приготвя само от телешко месо. Въпреки това може да опитате вариантите с кайма или свинско. За любителите на зеленчуковите ястия, удачен вариант е шницелът от смлени зеленчуци, сирене и яйца. Тъй като ястието е пържено, добре е да избирате месо без тлъстини, което да е по-сухо.

В магазините може да намерите и полуготови шницели, т. нар. полуфабрикат. Те са замразени, с готова панировка, като е необходимо само да ги изпържите.

Ястието може да се поднесе както със задушени картофи, така и със зеленчукова салата, но задължително трябва да прибавите резен лимон.

Може да откриете изгодните предложения на магазините за хранителни стоки в сайта Broshura.bg, в който се публикуват актуалните промоционални брошури.

 

Show newsletter popup

Получавай специално подбрани за теб сезонни промоции

Искаш ли да получаваш специални сезонни намаления?

Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!