Абажур Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 1 от 1 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 191 магазина
Виж всички магазини

Информация за Абажур

Домът е мястото, на което се чувстваме най-удобно и комфортно. Където и да се намираме, знаем, че домашният уют е неповторим. Независимо от стила на обзавеждане, всеки иска домът му да е красив и да излъчва топлота. Има редица декорации, които да превърнат пространството уникално и завършено, но често акцент в интериора се превръщат осветителните тела и техният дизайн. Най-разпространени са абажурите, които придават неповторимост както на светлината, така и на цялото помещение.

Какво е абажур?

Абажурът е покривало както на подвижни лампи, така и на фиксирани. Той може да бъде изработен от различни материали – тъкани, хартия, стъкло, метал, пластмаса и други. Формите му също са разнообразни – конусовидни, сферични, цилиндрични и т.н.

Историята на абажура започва още през XVII в., когато се появили първите публични фенери. В началото абажурите се използвали за насочване на светлината, но по-късно били предназначени за нейното разсейване. Причината за това е, че при използването на газови лампи, въздухът прегрявал и имало нужда светлината да бъде филтрирана.

Какви видове абажури има?

На пазара много разпространени са стъклените абажури. Те могат да бъдат на по-ниски цени, при продукти, които са с по-прост дизайн. По-скъпите артикули се отличават с различни форми, цветове и изящни орнаменти. Те могат да бъдат в различни стилове – модерни, с изчистени форми, със старинен вид или антични.

Много практичен и красив вариант са абажурите, които са изработени от текстил – памук, сатен, коприна. Те са леки и по-крехки, и могат да бъдат изработени от комбинация от материи. Техните форми също са разнообразни. Изключително приятна светлина и атмосфера внасят абажурите, изработени от различни мрежи, конци и влакна.

Как да изберем подходящия абажур и откъде да го закупим?

Изборът на абажур трябва да се съобрази както със стила и интериора на помещението, така и с неговото предназначение. Трябва да се вземе предвид височината на осветителното тяло, както и мястото на което ще бъде поставено. Не по-малко важно е да определите ценовия диапазон, който може да отделите. В зависимост от материала, размера, стила и дизайна на продукта, цената може да варира от няколко лева и да достигне до няколкостотин.

Може да разгледате изгодните предложения за абажури, в промоционалните брошури на магазините за обзавеждане, в сайта Broshura.bg.