Авокадо Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 191 магазина
Виж всички магазини

Информация за Авокадо

Авокадото е плод, познат още от времето на маите и ацтеките. Произхожда от Централна Америка, но през 17 в. е донесено в Европа от испанците. Днес сред най-големите производители на авокадо са Колумбия, Бразилия, САЩ, Мексико и Индонезия, в Европа това е Испания. Растенията виреят във влажни тропически гори, а височината им достига до към 15 г. Плодът има зеленикав или кафеникав цвят и узрява едва след като бъде откъснат от дървото.

Какво трябва да знаем за авокадото?

Добре е да консумираме авокадото редовно, защото е изключително богат източник на витамини и минерали. Съдържа много голямо количество протеини, полезен е за сърцето и предпазва от запушване на кръвоносните съдове. Освен това има антиоксидантно действие и помага да изхвърлим токсините от организма си. Авокадото е плод, който съдържа и желязо и е много полезен за хората, които страдат от анемия. Доказано е, че редовната консумация на авокадо стимулира функциите на мозъка, предпазва от деменция и намалява риска от рак на гърдата. Може да консумирате авокадо както самостоятелно, така и като част от салата или друго ястие – например супа или салата. В областта на козметиката също е изключително използван под форма на маски, подходящи най-вече за суха кожа. Масло от авокадо се използва за шампоани, душ-гелове и различни кремове за лице.

Откъде да си купя авокадо?

В магазините на „Фантастико“, „Carrefour”, “BILLA”, „Про Маркет“, Т Маркет“, „Дар“, „Kaufland” и др. ще откриете полезния и вкусен плод авокадо. Ако обаче искате да пестите пари, когато пазарувате, е добре да знаете къде се предлагат промоционални продукти. Информирайте се за големите оферти чрез Broshura.bg.