Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Автоаптечка Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 1 от 1 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 135 магазина
Виж всички магазини

Информация за Автоаптечка

Когато пътуваме, искаме да бъдем в безопасност и да сме подготвени за всякакви инциденти. Най-лесният за това начин е да притежаваме автоаптечка. Всяко моторно превозно средство трябва да притежава аптечка, по закон.

Какво съдържа автоаптечката?

От 20 февруари 2008 г., Министерството на здравеопазването, въвежда обновени изисквания за съдържанието на автоаптечките. По закон тя трябва да съдържа средства и продукти за оказване на първа помощ, при възникване на катастрофи и инциденти. В автоаптечката се включват три размера марлен бинт, еластична лента за кръвоспиране, пакет медицински памук, два размера превръзки за повърхностни рани, пластири за рани, адхезивен пластир за прикрепване на превръзка, ръкавици, триъгълни кърпи, дензинфектант на водна основа, безопасни игли, ножица с тъпи върхове и уред за обшиване. Обикновено една стандарта аптечка има медицински изделия, предназначени за около 4 човека. Броят на материалите се увеличава двойно при 8 места, а при превозни средства, които имат повече от 30 седящи места – количеството е тройно.

Каква автоаптечка да изберем?

На пазара се предлагат различни видове аптечки – по съдържание и размери. Аптечките могат да бъдат както кутии, така и в торбички и чанти. Част от автоаптечките се предават и с пожарогасител и светлоотразителен авариен триъгълник, които също са задължителни. При избора на аптечка, се съобразете с големината на Вашето МПС, която ще определи количеството на необходимите медицински материали.

Стандартна автоаптечка, която отговаря на законовите разпоредби, може да струва около 15 лв., като цената зависи и от кутията или чантата за съхранение. Може да намерите автоаптечки в аптеките, големите хипермаркети и в бензиностанциите.

Show newsletter popup

Получавай специално подбрани за теб сезонни промоции

Receive special emails

Искаш ли да получаваш специални сезонни намаления?

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!