Акумулатор Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 187 магазина
Виж всички магазини

Информация за Акумулатор

Акумулаторът представлява вторичен химически източник на ток, в който е възможна обратимост на електрохимичните процеси. Акумулаторът представлява пластмасова кутия, в която са поставени плочи (положителни и отрицателни), които пък са изолирани със сепаратори. Най-често акумулаторът се използва в автомобилите, като трябва да осигури резерв от електрическа мощност за определен период от време в случаи, когато зарядната система на превозното средство е повредена.

Принцип на действие

Акумулаторът има способността да събира в себе си електрическа енергия, която приема от външен източник. Във втория етап химичната енергия се превръща в електрична, която акумулаторът отдава на консуматора.

Видове акумулатори

Акумулаторите биват два основни вида - оловни и алкални. Оловните са най-често използвани в автомобилите. Алкалните се делят на желязно-никелови (най-разпространени в практиката), никел-кадмиеви, сребърно-кадмиеви и литиево-йонни. Според електролита пък те се разделят на киселинни и основни. Според предназначението си акумулаторите се делят на стартерни (за стартиране на двигателя ), тягови (предназначени за захранване на различни механизми) и стационарни (подходящи за осигуряване на аварийно електрическо захранване).

Какво трябва да знаем, когато купуваме акумулатор?

Когато купуваме акумулатор, трябва да преценим как ще ни влезе в употреба, за да изберем правилния вид и модел. При закупуване на акумулатор е особено важно акумулатора да не е съхраняван дълго време ( над 6 месеца) в търговската мрежа, тък като това води до неговия саморазяд. Ако пък ще купувате акумулатор за своята кола, първо проверете какъв тип акумулатор е препоръчан от производителя на автомобила. Уверете се, че има и указания за това какъв да бъде неговият капацитет.

В кои магазини можем да купим акумулатори?

За да Ви улесним в търсенето на подходящия акумулатор, предлагаме Ви да разгледате нашия сайт. Там ще откриете  брошура с предложения на редица търговки вериги, сред които Mr. Bricolage, BauMax, MasterHaus, Багира и Чечосан и др. Изберете Вашия нов акумулатор без да губите повече време.

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!