Акумулатор

Намерихме 4 резултата за Акумулатор в промоция.

В брошурите на любимите ти магазини намерихме 4 промоции за Акумулатор. Разгледай и вземи повече с намалените цени за Акумулатор и други.

сортирай по:
По подразбиране

По подразбиране

Най-нови

Изтичащи скоро

22.01 - 11.02 Практикер
22.01 - 11.02 Практикер
04.01 - 27.01 Бриколаж
22.01 - 11.02 Практикер

Подобни продукти от тази категория

04.01 - 27.01 Бриколаж
04.01 - 27.01 Бриколаж
04.01 - 27.01 Бриколаж
22.01 - 11.02 Практикер
22.01 - 11.02 Практикер
22.01 - 11.02 Практикер

Повече информация за Акумулатор

Акумулаторът представлява вторичен химически източник на ток, в който е възможна обратимост на електрохимичните процеси. Акумулаторът представлява пластмасова кутия, в която са поставени плочи (положителни и отрицателни), които пък са изолирани със сепаратори. Най-често акумулаторът се използва в автомобилите, като трябва да осигури резерв от електрическа мощност за определен период от време в случаи, когато зарядната система на превозното средство е повредена.

Принцип на действие

Акумулаторът има способността да събира в себе си електрическа енергия, която приема от външен източник. Във втория етап химичната енергия се превръща в електрична, която акумулаторът отдава на консуматора.

Видове акумулатори

Акумулаторите биват два основни вида - оловни и алкални. Оловните са най-често използвани в автомобилите. Алкалните се делят на желязно-никелови (най-разпространени в практиката), никел-кадмиеви, сребърно-кадмиеви и литиево-йонни. Според електролита пък те се разделят на киселинни и основни. Според предназначението си акумулаторите се делят на стартерни (за стартиране на двигателя ), тягови (предназначени за захранване на различни механизми) и стационарни (подходящи за осигуряване на аварийно електрическо захранване).

Какво трябва да знаем, когато купуваме акумулатор?

Когато купуваме акумулатор, трябва да преценим как ще ни влезе в употреба, за да изберем правилния вид и модел. При закупуване на акумулатор е особено важно акумулатора да не е съхраняван дълго време ( над 6 месеца) в търговската мрежа, тък като това води до неговия саморазяд. Ако пък ще купувате акумулатор за своята кола, първо проверете какъв тип акумулатор е препоръчан от производителя на автомобила. Уверете се, че има и указания за това какъв да бъде неговият капацитет.

В кои магазини можем да купим акумулатори?

За да Ви улесним в търсенето на подходящия акумулатор, предлагаме Ви да разгледате нашия сайт. Там ще откриете  брошура с предложения на редица търговки вериги, сред които Mr. Bricolage, BauMax, MasterHaus, Багира и Чечосан и др. Изберете Вашия нов акумулатор без да губите повече време.

С цел предоставяне на качествена услуга, Broshura.bg използва бисквитки, без някои от които не може да съществува. Можеш лесно и по всяко време да управляваш бисквитките в настройките на браузъра си. Разбери как в настройки

Разбрах