Алуминиево фолио Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 3 от 3 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 190 магазина
Виж всички магазини

Информация за Алуминиево фолио

Тънките метални листа, направени от алуминий, наричаме алуминиево фолио. Тънкостта им е по-малка от 0,2 милиметра, като най-често тя бива 0,006 милиметра. Тъй като в чиста форма алуминиевото фолио е по-тънко и лесно чупливо, в практиката често към състава му се добавят други материали (най-често хартия и пластмаса), с цел неговата по-голяма използваемост и здравина. Всъщност първоначално хората са правели фолиото от калай, но алуминият го е сменил в средата на 20-ти век, като първата фабрика за алуминиево фолио била открита в Швеция.

За какво с използва алуминиевото фолио?

Алуминиевото фолио намира широко приложение в кулинарията, тъй като с него удобно можем да опаковаме различни продукти и готови храни. Освен в кухнята, можем да използваме фолиото и за още много полезни дейности. Около 80% от произведеното в световен мащаб алуминиево фолио се използва за пакетиране на храни, козметика и други продукти. Останалата част от произведеното фолио се използва с индустриални цели.

Други нетрадиционни приложения на алуминиевото фолио

Освен традиционните употреби на алуминиевото фолио, има и такива, които са слабо известни. От фолио например можете да си направите собствена удобна тава за печене. Фолиото  удобно и за почистване на съдове със сребърно покритие. Ако поставим парчета алуминиево фолио на известно разстояние зад радиатора, то ще се превърне в рефлектор и ще увеличи ефективността му. В фолиото можете да защитите вътрешните стени на фурната си. Ако преди употреба пък покриете батериите с алуминиево фолио, те ще имат по-дълъг живот. Многофункционално е, нали?

Откъде да купим алуминиево фолио?

Можете  да разгледате дигиталния каталог в нашия сайт, в който ще намерите актуална информация за горещите оферти на редиа търговски марки, сред които Карфур, Кауфланд, Бриколаж, Практикер и други. Разгледайте и изберете алуминиево фолио сега.