Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

cover

Антифриз Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 135 магазина
Виж всички магазини

Информация за Антифриз

Автомобилът се е превърнал в част от ежедневието на мнозина. Използваме го както през свободното си време, така и за работа. Независимо колко често шофираме, колата има нужда от специална поддръжка. Задължителната част от нея е да използваме антифриз.

Какво трябва да знаем за антифриза?

Антифризът е течност, която е предназначена за охлаждане на двигатели с вътрешно горене. Той предпазва от замръзване и, в същото време, предотвратява образуването на корозия върху металните повърхности. Съставките на антифриза не увреждат и не оказват влияние върху каучуковите и пластмасови елементи.

Антифризът е концентрат и затова трябва да се смеси с вода предварително. Обикновено той е с неорганични или с органични добавки, като основните съставки са  етилен гликол, пропилен гликол, глицерин. Трябва да се отбележи, че цветът на течността не определя неговите качества и съставки.

Не се препоръчва шофирането само с концентрат или само с вода в охладителната система. Важно е и правилното съотношение между концентрата и водата. При по-голямо количество вода има риск от замръзване, а при повече антифриз концентрат се намалява способността на охлаждащата течност да отвежда топлина. Най-често съотношението между концентрат и вода е 1:1.

Пробегът на антифриза зависи от неговото качество и изискванията за експлоатация. В зависимост както от превозното средство, така и от самия антифриз, пробегът може да е от 3 до 5 години и от 30 хил. до 650 хил. км.

Откъде да купим антифриз?

Ще намерите различни марки и видове антифриз както на бензиностанциите, така и в големите магазини като Метро, Кауфланд, Бриколаж, Алати, Практикер, Баумакс и много други. В Broshura.bg ще откриете промоционалните оферти и най-изгодните цени, които предлагат магазините. Възползвайте се от тях и закупете избрания продукт на разумна цена.

Show newsletter popup

Получавай специално подбрани за теб сезонни промоции

Receive special emails

Искаш ли да получаваш специални сезонни намаления?

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!