Бабек Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 191 магазина
Виж всички магазини

Информация за Бабек

Българската кухня може да се похвали с множество вкусни специалитети и деликатеси. Несъмнено едни от най-обичаните са месните колбаси, наденици и сушени меса. Един от най-известните е бабекът.

Какво представлява бабекът?

Бабекът е вид траен колбас, който най-често се приготвя от кълцано свинско месо. Домашно приготвеният колбас се суши в продължение на няколко месеца. Освен със свинско месо, той може да съдържа и телешко. Характерно за колбаса е, че се осолява обилно, като се прибавят и подправки. В зависимост от региона към месото могат да се добавят черен пипер, кимион, чубрица, пресен лук или копър, червен пипер. Сместа се пълни в свинско шкембе. Така оформеният колбас може да се свари и след това да се изсуши или направо да се постави на проветриво място.

Бабекът в кулинарията

На пазара може да закупите готовия колбас, като той може да се консумира без термична обработка. Бабекът се използва и като добавка към яйца, след като се изпържи, различни салати, като част от плънки. Деликатесът се съчетава отлично и с картофи.

Откъде да закупим бабек?

В хранителните магазини може да откриете колбасът от различни производители и по различни рецепти. Важно е да следите срока на годност, както и съдържанието. Така ще откриете вкусът по Ваше предпочитание. Може да разгледате промоционалните брошури на хранителните магазини в Broshura.bg и да изберете най-изгодната оферта.