Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

Бански старец Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 137 магазина
Виж всички магазини

Информация за Бански старец

Любителите на месни продукти имат огромен избор от изкушаващи и апетитни деликатеси както от чуждестранната, така и от традиционната българска кухня. Несъмнено сушените месни деликатеси  са на почит, като могат да се използват както за директна консумация, така и да се включат в различни ястия. Един от тях е най-популярният традиционен специалитет от Банско – „Бански старец”.

Какво представлява „Бански старец”?

„Бански старец” е само едно от неповторимите специалитети, които Банско и регионът предлагат. Деликатесът има утвърдени традиции и се приготвя от поколения. Неговият характерен вкус и аромат се дължат на внимателно подбраните съставки и метода на сушене.

Банският деликатес се приготвя от свинско месо и сланина, които са нарязани на тънки филийки. Традиционните подправки са сол, черен пипер и кимион. Разбърканите продукти се пълнят в свинско шкембе, което се зашива. Напълненото шкембе се натрива със сол и се притиска с две дървени дъски, за да се образува характерната му форма. Колбасът трябва да престои поне един месец в калъпа, като може да се обръща от време на време. След този период, следва същинското сушене – продуктът се поръсва с дървена пепел и се оставя на сухо и проветриво място. Целият период на зреене и съхранение продължава около година, преди да бъде готов за консумация.

Откъде да купим „Бански старец”?

Ако нямате такова търпение и време да приготвите вкусния сурово-сушен колбас, може да го намерите в магазините за хранителни стоки. Продава се в различни разфасовки – както цял, така и нарязан. В Broshura.bg ще откриете промоционалните оферти на магазините. Възползвайте се от тях и закупете традиционния колбас на разумна и достъпна цена.

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!