Бекон Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 6 от 6 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 191 магазина
Виж всички магазини

Информация за Бекон

Свинското е едно от най-консумираните и популярни места в целия свят. На българската трапеза то също е на почит и често присъства под различна форма. Свинските колбаси са едни от най-предпочитаните както за самостоятелна консумация, така и като част от различни ястия. Несъмнено беконът е един от най-известните деликатеси от свинско месо.

Какво представлява беконът?

Беконът представлява комбинация между месо и сланина. Историята на деликатеса може да се проследи още от времето на римляните. Те консумирали вид бекон, който се овалвал в черен пипер. Най-често той се взема от корема на млади прасета. Беконът може да бъде осолен, осолен и опушен. На пазара се предлагат както пресен, така и варено-пушен.

Какви са приложенията на бекона?

Беконът е неизменна част от т.нар. Английска закуска, а в САЩ около 70% от семействата започват деня си със свинския деликатес. Вареният и пушен бекон може да се консумира без термична обработка, но често се пържи на тиган.

В различни рецепти той е използван за шпиковане на различни по-сухи меса, заради мазнината, която отделя при печене. Предпочита се за гарниране на пици и паста, включва се и във разнообразни салати и сосове.

На пазара се предлагат и множество продукти с вкус на бекон – снаксове, чипсове и пуканки, майонеза и някои по-нестандартни и екзотични продукти – паста за зъби, дъвки, освежители за въздух и т.н. Последните стоки са предназначени за истински почитатели на бекона.

Днес във всички хранителни магазини може да намерите бекон, най-често ваклуумиран и опакован, от различни производители и под различни форми – нарязан или цяло парче.