Бетон Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 2 от 2 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 186 магазина
Виж всички магазини

Информация за Бетон

Изборът на строителни материали е от изключителна важност. За да бъде сигурно, здраво и качествено строителството, трябва да се използват проверени и висококачествени материали. Един от основните строителни материали, които намират широко приложение, е бетонът.

Какво представлява бетонът?

Бетонът е смес от цимент, вода и добавъчни вещества – пясък, трошен камък, чакъл. Той може да съдържа и различни минерали и химични добавки. Бетонът се характеризира със здравина и издръжливост. Преди нанасянето той е пластичен, като постепенно започва да се втвърдява, докато не достигне здравината на камък.

Какви видове бетон има?

Бетонът се разделя на различни класове, които се определят според предназначението и вида на конструкцията. Клас по якост на натиск се отбелязва с буква В и число, което показва минималната характеристична якост на бетона в мегапаскали. В Европейския съюз класовете се означават с С и две числа. Класовете по якост на опън се отбелязват с Bt. Бетонът се дели и на класове според мразоустойчивостта и водонепропускливостта си.

За да се увеличи степента на якост на опън, в строителните конструкции често се комбинират бетон със стоманена прътова армировка, като по този начин се образува стоманобетон. Дисперсно-армираният бетон съдържа стоманени или полимерни фибри. Най-често той се използва за настилки. Неармираният бетон се прилага главно при относително масивни и/или слабо натоварени елементи.

На пазара се предлагат и различни видове бои, с които може да се оцвети бетона.

Какъв бетон да изберем и откъде да го купим?

Основното с което трябва да съобразите избора си е предназначението на бетона, т.е. за каква конструкция ще бъде използван. Ще намерите богато разнообразие от строителни материали в Бриколаж, Практикер, Практис, Мастърхаус, Баухаус, Баумакс и други.

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!