Бишкоти

В момента няма актуални промоции за Бишкоти. Разгледай други подобни предложения.

Подобни продукти от тази категория

01.08 - 04.09 T MARKET
01.08 - 31.08 Билла
01.08 - 31.08 Билла
01.08 - 31.08 Билла
01.08 - 31.08 Билла
01.08 - 31.08 Билла
01.08 - 31.08 Билла

Повече информация за Бишкоти

Бишкотите са още едно кулинарно произведение от Италия, което радва малки и големи по целия свят.

Бишкотите представляват двойно изпечени бисквити, които са създадени и приготвяни за първи път в италианския град Прато. Те са хрупкави и съдържат бадеми. Този вид бисквити са наричани още бишкоти ди Прато или кантучини. Името на изкусителния десерт произхожда от латинската дума biscoctus, което означава „двойно изпечен”.

Какви са традиционните бишкоти?

Традиционните италиански бишкоти се приготвят по рецептата на готвача Антонио Матей. С нея той печели специална награда на международно изложение в Париж през XIX в. Неговите бишкоти съдържат сурови борови ядки и бадеми, и нямат мазнина. Характерно е, че след като тестото е изпечено веднъж, то се реже и се пече отново. Това придава сухия и хрупкав вид, а и ги прави дълготрайни.

Бишкотите днес

Днес има редица разновидности на бишкотите – приготвят се с различни ядки, подправки, заливат се с шоколад или друга глазура. За щастие, в днешно време може да закупим готови продукти. Във всеки магазин за хранителни стоки може да открием различни видове бишкоти. На българския пазар са много разпространени бишкотите „котешко езиче”, които се различават от италианските. Те се характеризират с лека и пухкава структура и често се използават за торти и кремове.