Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече

Брадва Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 1 от 1 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 134 магазина
Виж всички магазини

Информация за Брадва

Брадвата представлява инструмент, който се е използва за придаване на форма на материали от дърво, цепене или рязане на дърва, като оръжие в миналото и като символ на благородство в някои древни цивилизации. Този често срещан инструмент е пример за прост механизъм, защото представлява клин или двойно наклонена равнина. Брадвата цепи дървото на две заради напрежението, което прилагавърху него, а самата й дръжка се използва като лост, което от своя страна позволява да се удвои силата.

Какво не знаем за брадвата?

Учените предполагат, че първите брадви били без дръжки. Едва в епохата на Мезолитната епоха (6000 г. пр.н.е.) има свидетелства за каменни брадви с дръжки. С годините видът на брадвите се променя многократно. Основните части на брадвата включват глава, или частта, с която се реже, и дръжка. Всяка от съставните части изисква различна поддръжка.

Видове брадви

В зависимост от предназначението си брадвите биват няколко вида. Най-разпространени са брадвите за рязане и оформяне на дървен материал. В миналото пък често брадвите са били използвани като оръжия или инструменти. Днес са популярни и брадвите за къмпинг, лов и туризъм. Последните са идеални за катерачи и други, обичащи заниманията на открито. Както главата на брадвата, така и нейната дръжка могат да бъдат изработени от различни материали, но традиционно дръжката е дървена, а главата – метална.

Откъде да купим брадва?

Богат набор от изгодни оферти за брадви можете да разгледате на нашия сайт в брошурите на Mr. Bricolage, MasterHaus, Багира и Чечосан. Може да разгледате различни модели брадви на най-актуални цени и да направите своя избор. 

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!