Валяк за боядисване Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 2 от 2 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 191 магазина
Виж всички магазини

Информация за Валяк за боядисване

Преди да започнем да боядисваме стени, задължително трябва да изберем подходящата боя, както и да си набавим необходимите инструменти. За по-големи повърхности най-предпочитан е валякът. Чрез него се изразходва по-малко количество боя, а боядисването е по-бързо и ефективно.

Какви видове валяци има?

Бояджийските валяци се разделят според начина на изработка и структурата си. Шитите валяци се характеризират със здравина и устойчивост. Те са предназначени за неравни и груби повърхности. Изработени са от пластмасовата ролка, която има подложката, а върху нея се зашива парче текстил. Този вид валяци за широко разпространени, поради универсалността си.

Лепените валяци са предназначени за боядисване на гладки повърхности. При този вид валяци, текстилът е залепен направо върху ролката, като дължината на влакното не надвишава 12 мм.

Бояджийските валяци се различават и по вида на текстила. Акрилните валяци са едни от най-предпочитаните. Те могат да се използват за различни латекси, лакове и водоразтворими бои. Дунапреновите валяци са предназначени за лакове и блажни бои. Вълнените валяци също се препоръчват за блажни бои и лакове, но те са с по-високо качество и в по-висок ценови клас от дунапреновите. Найлоновите валяци са предназначени за работа с двукомпонентни и полиуретанови бои, епоксидни смоли и агресивни разтвори. Мохерните валяци се делят на два вида – естествен и полуестествен. Естествените се изработват от козя козина, а полуестествените – в комбинация с акрил. Подходящи са за работа с блажни бои и лакове.

Какъв валяк да изберем и откъде да го купим?

Въпреки че повечето валяци могат да се използват като универсално бояджийско средство, добре е да се съобразите с повърхността, която искате да боядисвате. Друг важен елемент при избора на валяка е материалът, за който ще се използва – боя, лак и т.н. Може да намерите богат асортимент от бояджийски валяци в Практикер, Практис, Баумакс, Бриколаж, Баухаус, Алати и други. Разгледайте техните актуални брошури в Broshura.bg и изберете най-изгодната цена.