Вата Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 4 от 4 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 191 магазина
Виж всички магазини

Информация за Вата

Какво трябва да знаем за ватата?

Минералната вата е един от предпочитаните материали за изолация. За окачени тавани, преградни стени, вентилирани фасади най-често се използва стъклената минерална вата. Тя е предпочитан материал при сухо строителство с гипсокартон. Стъклената минерална вата се отличава със сравнително ниски цени и добра звуко- и топлоизолация. В зависимост от плътността и топлопроводимостта, тя може да е под формата на лека рулонна вата, по-твърди плочи и твърди плочи. Твърдите плочи от стъклена минерална вата се използват най-вече за проходими плоски покриви, за защита от ударен шум под замазки и други.

Другата минерална вата с широко приложение е каменната минерална вата. Тя осигурява топло-, пожаро- и звукоизолация на сградите. Каменните минерални вати също могат да се разделят на три групи, според топлопроводимостта и плътността – леки каменни вати, полутвърди и твърди минерални каменни вати. Твърдите каменни вати се отличават с високи стойности на якост на натиск. Каменната вата може да се прилага при вътрешни и външни преградни стени, плоски покриви, при подови изолации и други.

При изолацията на тръби, котли и други се използват каменни или стъклени минерални вати, които имат устойчивост на високи температури. Те могат да са в комбинация с алуминиево фолио, с мрежа от стомана и т.н.

Популярни и утвърдени производители на минерални вати са Knauf Insulation, Isover, Rockwool, Ursa.

Откъде да купим минерална вата?

Може да намерите различни вати за изолация в магазините за строителни материали – Бриколаж, Практикер, Практис, Баумакс, Багира, Мастерхаус, Баухаус и други. Разгледайте актуалните брошури на строителните магазини в Broshura.bg. Така ще може да изберете най-подходящия материал, който Ви е необходим, на разумна и достъпна цена.