Вермут Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 1 от 1 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 187 магазина
Виж всички магазини

Информация за Вермут

Различните вермути са съставна част от повечето коктейли. Вермутът е вино, което се ароматизира с различни билки и подправки. Има предположения, че историята на вермута започва още през Античността, а първата рецепта била дело на Хипократ. Векове по-късно, италианците започват производството на ароматната напитка.

Какво трябва да знаем за вермута?

Преди Антонио Бенедето Карпано да създаде своята напитка и да я нарече вермут, виното с билки било наричано „Хипократово вино”. Постепенно вермутът придобива популярност, която излиза от територията на Торино. Успешната комбинация между вермута и горчивка започнала да се бутилира, а днес това е най-популярното питие с марката „Карпано”.

Известни производители на вермут, който е познат и днес, са братята Чинцано. Безспорно едни от най-успешните вермути са Мартини. Марката е основана от Алесандро Мартини и Луиджи Роси, а по-късно към тях се присъединява Теофило Сола. За изобретател на оригиналното Мартини се смята Луиджи Роси, като точната рецепта не е известна.

Вермутите се разделят на Rosso, Extra Dry, Bianco, Rose, Bitter. Rosso се отличава със сладко-горчив вкус, а червеникавият цвят се дължи на карамела, а съдържанието на захар е повече от 15%. Вермут Extra Dry съдържа няколко пъти по-малко захар, а Bianco е меко и сладко, с нотки на ванилия. Rose е между бял и червен, а Bitter се отличава с горчив вкус.

Вермутите не се консумират с храна, важно е да са изстудени и се поднасят с лед.

Откъде да купим вермут?

В супермаркетите и магазините за алкохол ще намерите различни разфасовки, видове и марки вермути. В Broshura.bg ще откриете промоционалните оферти, които предлагат различните магазини. Възползвайте се от тях и закупете избраната напитка на изгодна и атрактивна цена.

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!