Вермут Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини

Няма намерени резултати

Error 404
Популярни магазини
Показани са 12 от 185 магазина
Виж всички магазини

Информация за Вермут

Различните вермути са съставна част от повечето коктейли. Вермутът е вино, което се ароматизира с различни билки и подправки. Има предположения, че историята на вермута започва още през Античността, а първата рецепта била дело на Хипократ. Векове по-късно, италианците започват производството на ароматната напитка.

Какво трябва да знаем за вермута?

Преди Антонио Бенедето Карпано да създаде своята напитка и да я нарече вермут, виното с билки било наричано „Хипократово вино”. Постепенно вермутът придобива популярност, която излиза от територията на Торино. Успешната комбинация между вермута и горчивка започнала да се бутилира, а днес това е най-популярното питие с марката „Карпано”.

Известни производители на вермут, който е познат и днес, са братята Чинцано. Безспорно едни от най-успешните вермути са Мартини. Марката е основана от Алесандро Мартини и Луиджи Роси, а по-късно към тях се присъединява Теофило Сола. За изобретател на оригиналното Мартини се смята Луиджи Роси, като точната рецепта не е известна.

Вермутите се разделят на Rosso, Extra Dry, Bianco, Rose, Bitter. Rosso се отличава със сладко-горчив вкус, а червеникавият цвят се дължи на карамела, а съдържанието на захар е повече от 15%. Вермут Extra Dry съдържа няколко пъти по-малко захар, а Bianco е меко и сладко, с нотки на ванилия. Rose е между бял и червен, а Bitter се отличава с горчив вкус.

Вермутите не се консумират с храна, важно е да са изстудени и се поднасят с лед.

Откъде да купим вермут?

В супермаркетите и магазините за алкохол ще намерите различни разфасовки, видове и марки вермути. В Broshura.bg ще откриете промоционалните оферти, които предлагат различните магазини. Възползвайте се от тях и закупете избраната напитка на изгодна и атрактивна цена.

notification circle blue
Хей! Току-що добавихме новата брошура на (brandName). Разгледай я ТУК!