Витамини

Намерихме 1 резултат за Витамини в промоция.

В брошурите на любимите ти магазини намерихме 1 промоция за Витамини.

сортирай по:
По подразбиране

По подразбиране

Най-нови

Изтичащи скоро

01.11 - 30.11 Аптеки Медея

Подобни продукти от тази категория

Повече информация за Витамини

Витамините представляват вещества с нискомолекулно органично съдържание, които трябва да приемаме в минимални количества ежедневно, за да бъдем здрави и тялото ни да функционира нормално. За първи път терминът се въвежда през 1912 година от биохимика Казимир Функ, който успява да извлече витамин В от оризови люспи. Днес на човечеството са известни около 30 вида витамини.

Какви биват витамините?

Витамини най-често може да извлечем от растенията. Основно те са два дива – мастноразтворими и водноразтворими. Първите се усвояват по-бавно от организма, а към тях спадат витамини А, D, K и E. Трябва да вземем предвид фактът, че зад тези букви се крие сбор от витамини. Така например от групата А имаме витамин А1 и витамин А2. Тези витамини се срещат само в животинските продукти, докато останалите мастноразтворими можем да срещнем в плодовете и зеленчуците. Водноразтворимите витамини пък B  и C.

Кой витамин за какво е полезен?

Витамините влияят на жизнената дейност на човека по различни начини. ако не приемаме достатъчно от полезните вещества, можем да се разболеем от различни болести (хиповитаминоза), а ако прекалявме с употребата на витамини можем да увредим организма си и да го доведем до състояние на хипервитаминоза. Витамин А, който може да бъде открит в рибата и яйцата, е важен за зрението ни. Витамин В пък има в черния дроб, бирената мая, ядките и месото. Той участва в обмяната на въглехидрати, мазнини и аминокиселини. Витамин С можем да си набавим от плодовете и зеленчуците, а полезното му действие е свързано със стимулирането на естествения имунитет. Витамин Е пък е полезен за бременни. Витамин К участва в кръвосъсирването и може да бъде извлечен от мляко, яйца и месо.

Откъде да си набавим витамини?

За да набавите най-полезните витамини за Вашия организъм, можете да разгледате брошурата в нашия сайт. В нея сме събрали предложения на търговски вериги, специализирани в продажбата на полезните вещества. Сред тях са dm, Lilly и други.

С цел предоставяне на качествена услуга, Broshura.bg използва бисквитки, без някои от които не може да съществува. Можеш лесно и по всяко време да управляваш бисквитките в настройките на браузъра си. Разбери как в настройки

Разбрах