Възглавница Промоции

Продукти от брошурите на любимите ви магазини
Страница 1 от 1
-
Показани 12 от 11 брошури
Популярни магазини
Показани са 12 от 190 магазина
Виж всички магазини

Информация за Възглавница

За комфорта ни по време на спане се грижи поставената под главите ни мека (или не чак толкова) торба, която може да бъде с различен пълнеж. Възглавницата е важна за удобството не само на главата ни, а на цялото тяло. А както знаем именно през нощта събираме така необходимата ни енергия за предстоящия ден. Ето защо е важно да избираме внимателно най-подходящата за нас възглавница. Неслучайно възглавниците първоначално са били използвани само от богатите хора в Азия.

Как да изберем възглавница?

Редица лекари са на мнение, че неподходящата възглавница може да доведе до болки във врата, главоболие, раздразнение, схващане на ръце и рамене. Ето защо подберете възглавница, създадена от качествен пълнеж. Най често пособията за спане се пълнят с пух, памук, латекс, дунапрен, полиестерни фибри, мемори пяна. Последните са едни от най-комфортните заради специалната им технология, която позволява на възглавницата да запомни позата, в която поставяте главата си при спане и по този начин подсигуряват допълнителна опора на врата. Ако пък имате болки във врата и гърба, изберете възглавница с пълнеж от латекс. Тя е най-твърда от всички видове, но за сметка на това облекчават болките и не задържат мухъл. Възглавниците от пух пък са сочени като най-добрите за отмора.

Полезни съвети

Според специалистите човек не трябва да спи само на една възглавница, а да ги сменя през според специфичните си нужди. Ако пък не обича всяка вечер да спи на различна торба с пълнеж, тогава трябва да купува нова възглавница на всеки 12-19 месеца. Според позата, която спите, трябва да се спрете на различен вид възглавница, така че главата Ви да бъде на нормално разстояние от раменете и да не се налага да я придвижвате надолу или нагоре. Например, ако спите по корем, то тогава трябва да се спрете на по-тънка и плоска възглавница; ако пък се обръщате на една страна, тя трябва да бъде твърда и стабилна; спящите по гръб да изберат възглавница с уплътнение в долната част, съветват специалисти.

Ще си купуваме нова възглавница. Откъде да я изберем?

Сред многообразието от възглавници ще Ви бъде трудно да се ориентирате, ако нямате помощник в търсенето. Ние сме Ви го осигурили в лицето на нашия каталог, в който още откриете най-горещите оферти на големи търговски вериги като Айко, ИКЕА, Кауфланд, JYSK, Enikom M, Бриколаж, Como, MasterHouse, Лабиринт.